İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İstanbul İli Liselerarası “Kadına Yönelik Şiddet”  konulu kompozisyon yarışması sonucunda kız öğrencilerin ilk 3 sırayı paylaşması şaşkınlık yaratmadı.

Kompozisyon yarışması sonucunda birinci Laptop kazanırken, ikinci ve üçüncülüğü paylaşan öğrencilere tablet hediye edildi. Yazdığı kompozisyon okunurken salondaki birçok profesör ve konukların gözlerinin dolmasına sebep olan yarışmanın birincisi Zeynep Cansel Daylan, ödülünü İl Milli Eğitim müdür yardımcısı Süleyman Aytaç’ ın elinden aldı.



Kompozisyon yarışmasında ikincilik ödülüne layık görülen Merve Çabuk, ödülünü törene ev sahipliği yapan İhlas kolejleri genel müdürü Hami Koç’ un elinden aldı. Yarışmada üçüncülüğe layık görülen yarışmacı Fatma Merve Gül, ödülünü İstanbul Gelişim üniversitesi rektörü Burhan Aykaç’ dan aldı.



Gelişim Üniversitesinin teşvikleri ile yapılan kompozisyon yarışmasında duygulu anlar yaşanırken eğitimcilerin ortak kararı ve bakışı “Kadına şiddeti eğitimle önleyebiliriz, bunu yaptığımız organizasyonda açıkça gördük” dediler. Gençliğin kadına şiddet konusuna bakışından çok etkilenen eğitim görevlileri “Gelecek yıl kadına şiddet konusunun gündemde yer almamasını diliyoruz” mesajı ile tören sonlandırıldı.

Editör: TE Bilisim