Osmanlı döneminden bu yana öğretmen yetiştiren ve Ahmet Cevdet Paşa'nın kurmuş olduğu Çapa Öğretmen Lisesi, Eylül 2014-2015 yılından itibaren Çapa Fen Lisesi adını alarak öğrenci yetiştirmeye devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2009'da model okul olarak seçilen Öğretmen Lisesi'nde bir dönem Halide Edip Adıvar'da bu okula çalışmış. Misyonuyla, vizyonuyla örnek bir okul olan Çapa Öğretmen Lisesi'nden bugüne kadar binlerce öğretmen yetişmiş ve mezun edilmiş olup buradaki eğitmenler ülkeye milyonlarca faydalı öğrenci kazandırmışlardır.

1948 yılında kurulmuş olan Çapa Öğretmen Lisesi başta olmak üzere pek çok lise için Ulu önder ve Başöğretmen Atatürk'ün dediği gibi ''Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır.''  sözü artık geçerliliğini kaybetmiştir. Yeni çıkan kanunlarla artık Türkiye'nin birçok ilinde binlerce lisenin adı imam hatip lisesi olarak değiştirilmiştir.

Eski adıyla Darül Muallimin-i Ali yani Çapa Öğretmen Lisesi  166 yıl sonra ismi değiştirilerek Çapa Fen lisesi olarak faaliyetine devam edecektir.

Muharrem  ERDEMİR
Editör: TE Bilisim