Türkiye, 31 Ekim’de Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Fati ile Buluşuyor

FATİ isimli görme engelli bir karakterin tanıtım yüzü olduğu “Birlikte Yürüyoruz” isimli proje, engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak hedefi ile yapılan pilot çalışmaların ardından ülke genelindeki faaliyetlerine başlıyor.

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin katılımıyla Türkiye Lansmanı 31 Ekim 2013 Perşembe günü Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacaktır. Kampanya tanıtım yüzü FATİ’nin de katılacağı törende kampanyanın pilot uygulamaları döneminde yapılan kompozisyon ve resim yarışmalarında ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödülleri verilecektir. Bunun yanında kampanya paydaşı olan belediyeler ve özel sektör temsilcilerine de Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından plaketler sunulacaktır.

Ev sahipliğini Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’nın yapacağı etkinliğe Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, İstanbul Milletvekilleri, İstanbul Valisi, il valileri, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksü, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve birçok il ve ilçe belediye başkanı katılacaklardır.

Türkiye Beyazay Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yerel yönetimler, akademisyenler ve özel sektör desteği ile başlatılan ve üç yıl sürecek olan proje  “FATİ, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Türkiye İle Buluşuyor” ve “FATİ, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Dünya İle Buluşuyor” sloganları ile faaliyetlerini sürdürecektir.

Ülke genelinde engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak konusunda % 5’lik bir değişim hedefiyle yola çıkılan proje kapsamında; kamu spotları, 576 adet konferans, 4.320 saat eğitim, yarışmalar, yayınlar, tiyatrolar, sosyal medya faaliyetleri, çizgi film, belgesel, sinema filmi, AVM etkinlikleri ve yurtdışı faaliyetler yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim