Uzun bir aradan sonra herkese merhaba, Son birkaç ay adeta konferans ve seminerler dizisi olarak geçti. Bunun çoğunluğu da Karadeniz’di. İlk durağımız İzmir’di; Ama ben yeşili ve masmavi güzelliği ile Trabzon’dan başlamak istiyorum. CeBIT kapsamında gittiğimiz bu güzel Karadeniz şehrinde, Trabzon Ticaret Odası’nda konferansımızı gerçekleştirdik. Konferansta çok güncel konuları ele aldık.


 
Android İşletim Sistemi ve Yeni Nesil Uydu Alıcıları, Microsoft Genel Bulut Çözümleri, Windows Azure, Dünya'da girişimcilik kültürü & Türkiye'de girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, Siber tehditlere karşı korunma yöntemleri ana konularımız arasındaydı. Hiç şüphesiz ki, Dünya’daki bilişim sistemleri sürekli gelişiyor. Bunlar avantajlar sunarken bir yandan da yeni güvenlik açıklarını ve tehditleri de beraberinde getiriyor.  O nedenle bilinçli tüketim şart.
 
Yerel Yönetimlerde Algı Değişimi

Bulut bilişim, Big data, Akıllı kentler de tüketicilere yeni imkanlar sunmakta, özellikle belediyelerin teknolojiyi kullanması ile birlikte hem hizmetin kalitesi hem de hızı arttı. Gelecekte belediyeler hizmet kalitelerinde teknolojik yarışa girecek gibi gözükmektedir ki; Nitekim şimdi bunların belirtilerini görmekte mümkündür.
 


İzmir İnteratkifti

İzmir’deki buluşma da ayrı bir güzeldi. İzmir’deki konferans çok interaktif bir şekilde geçti. Özellikle üniversitelerden gelen gençlerin, bilgiye bilişime ne kadar istekli olduklarına gördüm. Bu da beni sevindirdi. Tüm gün boyunca süren etkinlikte Yeni KA Bant Uydularından, İzmir’in teknolojik alt yapılarına kadar birçok konuyu ele aldık.
 
Ar- Ge Şart

Türk girişimciliğinin katma değeri yüksek ürünler üretmesi için muhakkak bilgiye, bilişime, Ar-Ge’ye yatırım yapılmalıdır. CeBIT kapsamında yapılan bu tür çalışmalar Bilişimin Anadolu’ya taşınması açısından çok önemlidir. Teşvik edilmeli ve desteklenmelidir. Hatta bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecek diğer kurumlarımız da gitmelidir.
 
Remzi DURMUŞ