Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tahliyesine çok sevindim... Darısı uzun zamandır içeride yatan, vatan haini olmayan fakat vatan haini sanılan tutukluların başına... Bu arada; 4+4+4 denilen rezillik nedeniyle; Meclis çatısı altında yaşanan diktatörlüğü gölgelemek ve milletin gazını almak için; özellikle torun tarafından yapıldığını düşünüyorum... Diktatör faşist zihniyet, duvara tosladığında ara ara milletin gazını alır…
Aynı faşist zihniyet, deniz feneriyle karanlık sularda gemisini yürütür, Sivas’ta can yakar, firari olur, davayı zamanaşımına uğratır, takip etmeyi istemez… Davayı savunan avukatların hepsi torun çatısı altında tortop olur. Torunları; zamanaşımını protesto eden gençle çatışır.
Gençliği idama yollayan, gençliği kıran, sindiren diğer faşist zihniyeti, Kenan Evren’i ise; yine gaz almak için, 22 yıl aradan sonra; yargılamayı düşünüyorlar, muhtemelen yargılansa da Evren’in ömrü davanın sonucunu görmeye yetmeyecek, yetse bile; Erbakan gibi affedilecek… Hatırlarsınız; Mercümek davasının kayıp trilyonlarını bulamamış Erbakan’ı affetmişlerdi.. Şimdi; Erbakan’ın çocukları miras derdine düşüp birbirini yiyor, mahkemelere koşuyor!
Öte yandan; aynı zaman diliminde gerçekleşen başka acılar yüreğimizi yakmaya devam ediyor. Bir anne evinde aşı ekmeği yok; kendini asıyor! 2 minicik yavrucak bırakıyor geride… Komşusu açken tok yatan zihniyet bu ayıplardan utanır mı bilmiyorum? 16 yaşında bir yavrucak ise; ailesi tarafından nikâhsız derdest edilip, evlendiriliyor! Adı evlilik, tadı işkence, tecavüz ve zulüm! Ne ararsanız var o minicik hayatta! Medeniyet bu mu? İşkenceciler kadar suçludur o anne ve baba! İşkenceciler kadar suçludur o minikleri savunmasız bırakan, korumayan hükümet”ler”!
Madımak’ta can yakanlar,
Mecliste dayak atanlar,
Miras derdine düşenler, hep aynı soyun ürünü…
Refah Dede-Fazilet Baba-Ak Torun; tekme tokat milletvekillerine giriştiniz, sisteminizi komisyondan acelece geçirdiniz… Adlarınız; Refah, Fazilet, Ak! Bu yukarıda anlattıklarımı düşünün, adlarınızın neresinde bunların yeri? Söyleyin bu kaçıncı ayıp? Bu kaçıncı kayıp? Bu sizin yetiştirdiğiniz, eğittiğiniz insan profilidir... 4+4+4 sisteminizle daha da ileri gitmeyeceği çok açık… Amacınız ne? Daha çok yakmak, daha çok dövmek, daha çok açlığa mahkûm etmek mi?
Ey okur; sizlere soruyorum; söyleyin bu insanlık ayıplarına içinizde ortak olan var mı? Vicdanınız rahat mı? Torunlarınıza bu zihniyetleri mi miras bırakacaksınız? “Çanakkale geçilmez” diyen, orada bizler için omuz omuza savaş veren atalarımız bugünleri görse ne düşünürdü? Ruhları şad olsun… Biz Çanakkale’nin torunları, Biz Vatan evlatları, Biz vicdanı rahat olanlar torunlarımıza bu zihniyetleri miras bırakmayacağız. Bu böyle biline.

Seray DEREN