YATSAN ve 321MEDIA’DAN TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI UYKU BELGESEL SERİSİ!

Teşkilat her tehdide karşı hazırlıklı Teşkilat her tehdide karşı hazırlıklı

Kurulduğu 1974 yılından bu yana Yatak ve Uyku Ürünlerinde beklentilerin ötesinde yeni standartlar oluşturarak daha konforlu ve kaliteli bir uyku deneyimi sunmayı hedefleyen ve “İyi uyu iyi hisset” sloganı ile toplumun geniş kesimlerine iyi uykunun hayat kalitesini yükseltmedeki önemini anlatmaya devam eden Yatsan, her geçen gün farklı platformlarda daha fazla kişiyle temas kurmayı sürdürüyor.

Yatsan, şimdi de 321Media’nın yapımcılığını üstlendiği; Türkiye’nin alanındaki uzman isimleri ile çekilen, hayatlarımızın üçte birini kapsayan ancak hakkında çok az bilgiye sahip olduğumuz uykuyu konu alan “Sen Uyuyunca” belgesel serisiyle, 25 Mayıs Çarşamba saat 19:00’da Türkiye’nin İnternet Televizyonu BluTV’de izleyicilerle buluştu.


Yatsan katkılarıyla hazırlanan yeni belgesel serisi “Sen Uyuyunca”; hayatımızın her anına entegre olan ekranlar, kahve tüketimi, yeme alışkanlıkları, sürekli bizi online olmaya sürükleyen çalışma temposu, fiziksel hareketlilik, stres gibi etkenler sebebiyle dünya genelinde artarak büyüyen ‘’Uyku’’ problemini tüm yönleriyle ele alıyor.


“Sen Uyuyunca” belgesel serisinde, uyku problemi yaşayan genç bir DJ’in uykuyu anlama ve iyi uykuyu keşfetme çabasındaki yolculuğu anlatılıyor. Hakkında kısıtlı bilgiye sahip olduğumuz uykunun gizemli dünyası; Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Biyokimya Uzmanı Dr. Ayşegül Çoruhlu, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zerrin Pelin,  İstanbul Bilgi Üni. Medya Bölüm Başkanı ve Sosyolog Doç. Dr. Erkan Saka, Klinik Psikolog Dr. Öğr. Üyesi Başak Türküler Aka,  Detox ve Raw Food Uzmanı Elçin Oflaz, Nörobilimci Dr. Özge Yılmaz tarafından anlatılıyor.


Yatsan CEO’su Gökalp Bahçeli, Türkiye’nin en iyi uyku ürünlerini üreten markası olmanın dışında iyi uykuyu ve bu alandaki tüm farkındalık çalışmalarını merkeze aldıklarını vurgulayarak şunları söyledi: ‘Yatsan olarak iyi uyku yoluyla insanların sağlık ve mutluluğuna kalıcı bir etki yaratabileceğimizi düşünüyoruz. Yatsan’ı dünyanın önde gelen yatak, yatak odası ve uyku ürünleri tasarımcısı ve üreticisi olarak konumlandırmanın yanında; iyi uyku farkındalığı misyonunu üstlenmiş bir medya şirketi olarak da görüyoruz. Bu konuda, Türkçe’ye kazandırdığımız kitaplarımız,  yatsan.com, iyiuykuiyihayat.com, sosyal mecralarımız ve podcastlerimiz ile bu konuda oluşturulmuş en kapsamlı Türkçe literatürü meydana getirdik. “Sen Uyuyunca” belgeseli ise iyi uykuyu anlattığımız medya çalışmalarımızda en önemli kaynaklardan biri olacak.”


Belgeselle ilgili 321Media Productions Yapımcısı Cenk Oflaz ise şunları söyledi: “2015’den bu yana dijital platformlarda içerik alanında çalışmalar sürdüren 321Media, etkileyici hikayeler anlatmanın insanlarda farkındalık yaratacağına ve bir değişimin başlangıcı olacağına dair taşıdığı motivasyon ile bugüne kadar Türkiye’de 100’lerce içerik projesine imza attı. “Sen Uyuyunca; hem ülkemizin hem de tüm dünyanın yaşamakta olduğu uyku sorununa işaret ettiğimiz ve uyku konusunda daha bilinçli yaşamamız gerektiğine yönelik başlattığımız bir proje. Teknolojinin hayatlarımıza hızla ve her geçen gün daha fazla girmesi, çalışma saatlerimizin artması ve kendimize ayırdığımız zamanı uykumuzdan çalıyor olmamızın bizde ne denli ciddi sorunlar yaratacağı ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi yaymak misyonumuzun çok önemli bir parçası olduğundan, değerli partnerlerimiz Yatsan ve BluTV ile birlikte daha büyük kitlelerde değişim yaratabileceğimiz için çok mutluyuz.”

 

Yatsan uykuyu sahiplendiği projeleriyle konvansiyonel ve dijital daha pek çok farklı platformda tüm Türkiye ile buluşmaya devam edecek.

  
Editör: TE Bilisim