TRT Radyo 1, Birinci Dünya Savaşı’nın en uzun meydan muharebesi olan ve Türk İstiklal Harbi tarihine de ''Subay Savaşı'' olarak geçen Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümü kapsamında “Müdafaadan Taarruza Sakarya” adını taşıyan özel bir program hazırladı.

 

Ulusal kurtuluş mücadelesinin dönüm noktası olarak ifade edilen Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yıl dönümü, TRT Radyo 1’de yayınlanacak özel bir programla anılacak.  

 

Bir Sevdadır’da nefesler tutuldu! Bir Sevdadır’da nefesler tutuldu!

Sakarya Meydan Muharebesi'nin ayrıntıları dinleyicilere aktarılacak

Toplumda kültür ve tarih bilinci oluşturma sorumluluğundan yola çıkarak hazırlanan programda, Türk savaş tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin ayrıntıları dinleyicilere aktarılacak. Program, Birinci Dünya Savaşı’nın sonundan itibaren başlayan, İstanbul’un ve İzmir’in işgali, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının milli mücadeleye hazırlık süreci, Anadolu halkının işgallere karşı örgütlenmesi ve düzenli ordunun kurulması gibi başlıkları da içeriyor.

 

İlk bölüm yarın TRT Radyo 1’de

5 Temmuz’da ilk bölümüyle dinleyici karşısına çıkacak olan TRT İstanbul Radyosu yapımı olan program 11 bölüm olarak tasarlandı. Her hafta pazartesi günü saat 14.00’te yayınlanacak programın yapımcılığını Kemal Çat, sunuculuğunu ise deneyimli spiker Kerem Demircioğlu üstleniyor. Programın son bölümü, düşman unsurların Anadolu’dan bütünüyle koparılıp atıldığı Büyük Taarruz'un son günü olan 13 Eylül'de yayınlanacak.

Editör: TE Bilisim