Sanatçıların Ardışık programındaki işleri, sırasıyla tarihyazımı, dil, kamusallık, simgesel sermaye ve modernleşme başlıkları altında “sembolik iktidar” meselesini yorumluyor. Toplu bir teşhir ve mukayese ortamı yerine, sanatçıların her birine daha geniş bir alan açmayı amaçlayan program, 2011’den bu yana SALT ile sınırlı iş birlikleri olan isimlerle kurumu, onuncu yılında bir araya getiriyor.
Ardışık’ın ön hazırlık döneminde, bütün dünyayı etkisi altına alan olağandışı koşullar henüz ortaya çıkmamıştı. Proje süreci, bir biçim olarak “sergileme”nin sürdürülebilirliğini sağlamak için gerekli, birtakım geç kalmış soruların önünü açtı. Sanatçılarla yapılan kapsamlı sohbetler, eşitlikçi müzakerelerin kritik önemine işaret etti. Bu bağlamda Ardışık, birlikte düşünmeye dayalı bir yaklaşıma duyulan inancın yanı sıra, bir kültür kurumunun süregelen krizde yeni üretimleri destekleme adımlarına örnek teşkil ediyor.
Ardışık programı 19 Ocak’ta, Barış Doğrusöz’ün 2017’den bu yana üzerinde çalıştığı Güç Odağı video üçlemesinin ilk mekânsal sunumuyla başlayacak. 28 Mart’a kadar devam edecek sunum ve paralelinde gerçekleştirilecek çevrimiçi atölye ve gösterimlerin ayrıntıları saltonline.org’da duyurulacak.
SAHA tarafından desteklenen Ardışık, SALT Galata’nın ardından, L'Internationale üyesi kurumlardan Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid), Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie (Varşova) ve M HKA, The Museum of Contemporary Art’ın (Antwerp) 2021-2022 programları kapsamında sunulacak.
GÖRSEL
Fatma Belkıs ve Onur Gökmen’in yapım aşamasındaki Alakadar filminden bir kare
Sanatçıların izniyle
Sibel Asna'dan kurumsal iletişim konferansı
Genç sanatçıdan büyük başarı
"GÖREN KULAKLAR İÇİN" KATILIMCILARINI BEKLİYOR!
Gençlere Ücretsiz Atölye!
"Yüz Yılın Evi" (House of Hundred) YeniPerform...
Fikirler Gecesi 28 Ocak’ta
‘En’lerin mekanı Rahmi M. Koç Müzesi!
Fikirler Gecesi'nde 24 saat canlı yayın
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!