Reha Özcan’dan Pi Cemiyeti ve Yalnız Bir Radyo Hikayesi Reha Özcan’dan Pi Cemiyeti ve Yalnız Bir Radyo Hikayesi

Türkiye Yayıncılar Birliği öncülüğünde hayata geçirilen ve ülkemizde okuma kültürüne yönelik bugüne kadar yapılan en kapsamlı projelerden biri olan OKUYAY Platformu (Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kütüphanecilik ve Yayıncılık Ödülleri kapsamında “Yılın İş Birliği Ödülü”ne layık görüldü. 57. Kütüphane Haftası kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ödül törenine katılan Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, ödülü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan aldı.

 

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan OKUYAY Platformu, Türkiye Yayıncılar Birliği yönetiminde Şubat 2019’da kuruldu ve ülkemizde okuma kültürüne yönelik bugüne kadar yapılan en kapsamlı projelerden biri oldu. 24 aylık proje süresince 50’yi aşkın faaliyet gerçekleştirerek milyonlarca kişiye ulaşan OKUYAY Platformu, okuma kültürünün yaygınlaştırılması için çalışan birçok kurum, kuruluş ve kişiyle de önemli iş birliklerine imza attı. Türkiye Yayıncılar Birliği, 24 aylık hibe süreci sona eren ancak son derece olumlu geri bildirimler alan OKUYAY Platformu’nu sürdürmek için çalışmalarına devam ediyor.

4 farklı bölgede gerçekleştirilen 6 pilot proje ve 50’nin üzerinde farklı faaliyetle milyonlarca kişiye ulaşan OKUYAY Platformu; 57. Kütüphane Haftası kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Kütüphanecilik ve Yayıncılık Ödülleri kapsamında “Yılın İş Birliği Ödülü”ne layık görüldü. 30 Mart 2021 Salı günü düzenlenen ödül törenine katılan Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ödülü, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan aldı.

En büyük ödülün ülkemizde okuma kültürünün geliştiğini görmek olduğunu vurgulayan OKUYAY Platformu, “Yılın İş Birliği Ödülü” için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, platformun kurulmasında katkı sağlayan tüm kurumlara, kuruluşlara, kişilere, hibe merciine, projeye destek olan tüm paydaşlara, sivil toplum örgütlerine ve inisiyatiflerine ve ilk günden bu yana faaliyetlerin gerçeklemesi için canla başla çalışan proje ekibine teşekkürlerini iletti. 
Editör: TE Bilisim