Zihnimizin Manevi ve Bilimsel Görüşleri Üzerine Sohbetler

Modern bilimsel iddiaları Budist dünya görüşü ışığında inceleyen ve zihin/beden sorunu üzerine belirli Budist bakış açıları ortaya koyan Budizm ve Sinirbilim 14. Dalai Lama ile bir grup sinirbilimci ve psikiyatr arasında Zihin ve Yaşam Enstitüsü tarafından düzenlenen özel bir toplantıda yapılan tartışmaları okurlara sunuyor.

Her ikisi de zihnin veya bedenin gerçek doğasını keşfetmeye çalışan bambaşka disiplinler olan modern sinirbilim ve Budizm’in birbirinden öğrenecek çok şeyi var!

Günümüz Budist lideri 14. Dalai Lama ile bir grup Batılı sinirbilimci ve psikiyatr arasında gerçekleştirilen sohbetlerden oluşan Budizm ve Sinirbilim Cemal Can Tarımcıoğlu tarafından dilimize çevrildi.

Budizm ve Sinirbilim Destek Yayınları’ndan çıktı.

 

Arka Kapak Yazısı:

Zihin, beynin fiziksel süreçlerinin geçici bir yan etkisi midir? Bilimin henüz tanımlayamadığı kadar incelikli bilinç biçimleri var mıdır? Bilinç nasıl oluşur?

1989 yılında tarih beklenmedik bir şekilde 14. Dalai Lama ile bir grup sinirbilimci ve psikiyatr arasındaki özel bir toplantıya tanıklık etti. Zihin ve Yaşam Enstitüsü tarafından düzenlenen bu tartışmada Batı bilimi ve din arasında boşluk yaratan en sıkıntılı sorular ele alındı.

Günümüz Budist lideri 14. Dalai Lama ile bir grup Batılı seçkin sinirbilimci ve psikiyatr arasında yapılan ve doruk noktasına ulaşan bu tartışmalar okuru karşıt düşünce alanlarında bir yolculuğa davet ediyor ve her şeyin aslında o kadar da karşıt olmayabileceğini gösteriyor. Dalai Lama, hafızadan ruhsal hastalıklara, beynin işlevlerinden algıya dek bugün halen üzerine çalışılan karanlıkta kalmış nice soruya keskin, açık fikirli yaklaşımıyla cevap vererek Batılı bilim insanlarına hem meydan okuyor hem de ilham veriyor.

 

Yazar Hakkında:

Rudy Rucker’ın özgür ve vahşi hayal gücünün eseri 'Uzayda Şehvet'... Rudy Rucker’ın özgür ve vahşi hayal gücünün eseri 'Uzayda Şehvet'...

14. Kutsal Dalai Lama Tenzin Gyatso, zamanımızın önde gelen Budist lideri olarak kabul edilmektedir. Tibet halkının sürgündeki ruhani lideri, Nobel Barış Ödülü sahibi, Kongre Altın Madalyası sahibi ve yüzden fazla kitap yazmış olağanüstü bir öğretmen ve bilim insanıdır.

 

Eser: Budizm ve Sinirbilim

Alt Başlık: Zihnimizin Manevi ve Bilimsel Görüşleri Üzerine Sohbetler

Yazar Adı: Dalai Lama

Orijinal İsmi: Where Buddhism Meets Neuroscience: Conversations with the Dalai Lama on the Spiritual and Scientific Views of Our Minds

Yayınevi: Destek Yayınları

Türü: Araştırma

Çevirmen: Cemal Can Tarımcıoğlu

Sayfa Sayısı: 224 
Editör: TE Bilisim