Behiye Aksoy'un ailesi ilk kez konuştu

Gazeteci Aykut Işıklar, Alzheimer hastalığına yakalan ve huzurevinde bakılan efsane sanatçı Behiye Aksoy’un mezarının, oğlu Ahmet Aksoy tarafından ihtiyaçtan dolayı 200 bin euroya satışa çıkarıldığını iddia etti. Işıklar’ın yayınladığı gerekçeli kararı yazan Türk sanat müziğinin başarılı sanatçısı Onur Akay, iddiayı basına duyurdu. Behiye Aksoy’un oğlu Ahmet Aksoy ise iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek, Behiye Aksoy’un yeğeni ile Onur Akay’ı konuşturdu.

Ünlü sanatçının hayranlarını üzen bu olay hakkında konuşan Behiye Aksoy’un yeğeni Serhan Korhan, Ahmet Aksoy’un avukatı aracılığı ile gazeteci Aykut Işıklar’ı mahkemeye verdiğini Akay’a açıkladı. İlk kez konuşan efsane sanatçını ailesi, Onur Akay’la ‘Behiye Aksoy Özel Röportajı’ yaptı. Aksoy’un ailesi, ‘Daha öncede Behiye hanım ile ilgili yalan haberler çıktı. Bunlara çok detaylı eğilmemiştik. Ancak olay mezarlığın satışı ve ardından borçlar nedeni ile kaldığı özel bakım evinden çıkarılması gibi bir iddia olunca, ailesi olarak tepkisiz kalamadık. Sanatçının hiçbir şekilde borcu ve borçtan dolayı bakım evinden çıkarılması söz konusu olmadığı gibi, mezarlığın satışı da yalan ve iftira dolu bir haberden ibarettir.’ dedi.

KAMERALARLA REKLAM AMAÇLI GELDİLER

‘Benim yazımdan sonra çıkan haberleri okuyan değerli sanatçı Emel Sayın huzurevini aramış. Emel hanım gibi Behiye hanımı merak eden sanatçıların ne yapması lazım? Gelenler oluyor mu?' şeklinde Onur Akay’ın sorduğu soruya ise, ‘Bu konuda ne yazık ki sadece lafta kalıyor. Çoğu sanatçı bir haber olunca huzurevine geliyor. Sonrasında ziyarete dahi gelmiyorlar. Ben Emel hanım gibi çoğu sanatçıyı görmek isterim. Ne yazık ki çok nadir sanatçı geldi. Gelenlerde kameralar ile reklam amaçlı geldiler. Böyle geleceklerse ne olur gelmesinler. Vefa reklamlarda olmaz. Vefa sadece 4 duvar arasında şahitsiz olmalı.’ diye cevap veren aile, sanat camiasının vefasızlığını ortaya çıkardı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilisim