Ünlü müzisyen Selçuk Sun hayatını kaybetti

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden biri olan Selçuk Sun hayatını kaybetti.

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden biri olan Selçuk Sun hayatını kaybetti. 82 yaşındaki sanatçının ölümü, ses sanatçısı Onur Akay’ın Twitter hesabından duyuruldu. Akay, “Caz müziğin duayen ismi Selçuk Sun'u kaybettik. Dünya çapındaki büyük müzisyenin mekanı cennet olsun.” yazdı.

Türkiye'nin önemli caz sanatçılarından Sun, 1979 Eurovision Türkiye Ulusal Finalinde yarışan "Evren ve Biz" ve 1984 Eurovision Türkiye Ulusal Finalinde yarışan "Olmaz Olsun" eserlerinin bestecisiydi.

Selçuk Sun kimdir?

Selçuk Sun, 1934 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Devlet Konservatuvarı kontrbas bölümünden mezun olduktan sonra caz çalmaya ilk olarak Muvaffak “Maffy” Falay ile başladı. Bugüne kadar birlikte çaldığı isimler arasında Dizzy Gillespie, Phil Woods, Joe Gordan, Frank Rehak, Ernie Wilkens ve Quincy Jones bulunmaktadır. 1958'de Ankara'da Dave Brubeck Quartet ile konser verdi. Bu konserleri takiben ABD Berklee School of Music'ten burs aldı ama askerlik nedeniyle gidemedi. 1961'de Kopenhag'ın ünlü kulüplerinden Mon Marte'da altı ay süreyle efsanevi piyanist Bud Powell ve ünlü tenor saksafoncu Lucky Thompson ile birlikte çaldı ve yine aynı yıl Stockholm'de yapılan “Genç Kontrbasçılar” yarışmasında Nils Petersen'in ardından ikinci oldu. 1962'de evlendi ve Türkiye'ye döndü. Sun, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na girdi ve 1980'de buradan emekli oldu.

Selçuk Sun, kariyerinin ilerleye yıllarında piyano ile ilgilenmeye başladı. Basta Erdal Akyol ve davulda Deniz Dundar ile birlikte kurduğu Selçuk Sun Trio ile birlikte, yakın zamana kadar konserler vermeye devam ediyordu.

Editör: TE Bilisim