2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili olarak 5'i tutuklu 8 sanık güvenlik gerekçesiyle Kayseri'de yargılanmaya başladı. Ünlü isimler ise Ali İsmail Korkmaz'a Twitter'dan destek verdi.

Kayseri'de bu sabah gergin başlayan davaya destek verenler arasında Hakan Şükür'ün de olması farklı yorumlara neden oldu. 

Gezi süreci boyunca, hükümete destekleyen isimlerin 17 Aralık operasyonunun ardından sergiledikleri tavır, dikkatleri üzerlerine çekiyor. 
AK Parti milletvekilliğinden istifa etmesinin hemen ardından farklı açıklamaların yanı sıra ABD gezisi ile de dikkat çeken Şükür, bu sabah yayınladığı tweetle, tepki toplayacağa benziyor.

İşte o tweetler:

Hakan Şükür: #AliİsmailKorkmaz ın dövülerek öldürüldüğü zaman katilleri bulunsun dedik;şimdi de adalet yerini bulmalı diyoruz.

Aylin Nazlıaka: Kayseri bir polis şehrine dönmüş. 19 yaşındaki #AliİsmailKorkmaz 'dan yaşarken de hayatta değilken de korkuyorlar!

Can Dündar: #AliİsmailKorkmaz, ona pusu kuranlar korkuyor bugün.

Enver Aysever: Kayseri'yi Ali İsmail Korkmaz'ın kardeşlerinden koruyacağımıza, Ali İsmail'i yaşatmak için önlem alsaydınız!

Barış Atay: Her yer Taksim her yer direniş ! Ali İsmail Korkmaz!

Ece Temelkuran: Missisipi'ye gelen siyahlar gibiyiz... #AliicinKayseriye #AliİsmailKorkmaz

Onur Akay: Birilerinin tövbe haşa peygamber ilan edildiği yerde Ali İsmail Korkmaz günahsız bir melektir. #aliismailkorkmaz

Songül Öden: 19 yaşında çocukluktan gençliğe adım atan Ali ismail korkmaz yetişkin olamadan öldürüldü! Adalet olgun bir karar al. Derin uykundan uyan!

Melda Onur: Ve bugün  Kayseri'de "Ali İsmail Korkmaz, düşlerindeki özgür dünya yıkılmaz" diyeceğiz. Katilleri korksun! Korksun yürütmenin başı. Hepsi!

Barbaros Şansal: Bugün de günlerden #AliİsmailKorkmaz


Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilisim