Av turizmi kapsamında Niğde ilinde izinli olarak avlanan ve sonrasında Av Doğa Dergisi Avfest'e özel bir röportaj veren dolar milyarderi mermi üreticisine ilişkin dünya basınında yer alan haberlerin, Niğde Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü sitesinden kaldırılması bu kez de avcıların tepkisine yol açtı. Tamamen yasal yollarla gerçekleşen av ile alakalı olarak, Niğde DKMP Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin basın açıklaması yapması bekleniyor.


Haber dünya basınına, "World Famous Bullet Producer Jason Hornady Hunted In Turkey" manşetiyle yansımıştı. Haberin devamında ise "One of the world's biggest bullets and flares producer Hornady Manufacturing Company's dollar billionaire owner Jason Hornady, visited Turkey's Niğde province as part of hunting tourism. Jason Hornady, who traveled to Turkey as part of hunting tourism with Caprinae tour company, completed a visit and gave a special interview to a national hunting and nature magazine Avfest Magazine. Hornady was also presented with a Ventus brand super hunting rifle, produced by the Huğlu Hunting Rifle Cooperative, which he admired."ifadelerine yer verilmişti.


Dolar milyarderi avcının haberi, Donald Trump'ın oğlunun gerçekleştirdiği av haberlerinden sonraki en fazla gündem yaratan haber olarak da tarihe geçti. Haberin dünya çapında sansasyon yaratması ise önce Niğde iline, ardından haberde adı geçen sponsor firmalara, tur şirketine ve röportajı alan Avfest Dergisi'ne yaradı.

Kaynak: Abdullah Koçoğlu

Editör: TE Bilisim