Marka tescil hakları Renasans Group'a ait bir güzellik yarışması olan Miss Eurovision ®, sektörel olarak güvenilirliğini yitirmiş, ilginin azaldığı güzellik yarışmalarına yeniden değer kazandırma, güvenirliliğini arttırma ve sektörde farkındalık yaratma arzusu ile yola çıktı.

Güzellik yarışmalarının önemli misyonlarından olan, ülke tanıtımı, sosyal sorumluluk, güzellik, moda, televizyon ve sanat dünyasına yeni yüzler kazandırma görevlerini bazı büyük markalar dışında gerçekleştirilemediği ortadadır. İşte böyle bir ortamda sayılı birkaç büyük markaya ilave olarak, her yıl farklı konsept, farklı görsel showlar, etik ve ahlak kurallarına bağlı, spekülasyon ve dedikodulara mahal vermeyen bir anlayışla kendin emin adımlarla ilerleyişini sürdüren bir organizasyondur Miss Eurovision ®. İlki 2013 Kasım Ayında İstanbul WOW Convention Center da gerçekleştirilen organizasyonda, “Mitolojiden Günümüze Güzelliğin Evrimi” konsepti işlendi.

 

Homeros’ un İlyada sında anlatılan “3 Güzeller”  efsanesinden yola çıkılarak, mitolojik dönemden, Orta Çağa, Orta Çağdan Yakın çağ olarak 1900 lü yıllara ve günümüze gelen güzellik ve beraberinde moda, akım ve kültürler Ferhan Aral’ın özel Koreografileri ile 28 yarışmacı tarafından sahnelendi. Bu görkemli gece deOTTOMAN TİYATRAL DANSLAR topluluğu ise “ 3 Güzeller Efsanesi”, Mısır, Osmanlı dönemleri, Kafkas Bölgesel danslarını Genel Sanat Yönetmeni Levent YILMAYAN’ın koreografisi ile gecenin bütünlüğünü sağladı.Miss Eurovision 2013 Dünya Finalinde en iyi milli kostüm organizasyonun spor ve abiye kıyafetlerinin tasarımlarını yapan 2 Modacı tarafından İskoçya güzelinin kostümü seçildi. Miss Friendship İtalya güzeli olurken,Miss Bikini olarak Gürcistan güzeli derece aldı. Uluslar arası jürinin oyları ve noter tasdiki ile 5. liği Belçika, 4. lüğü Jamaika, 3. lüğü Türkiye 2. liği İskoçya ve 1 nci olarak “Miss Eurovision” unvanını Polonya güzeli elde etti.


 

İlk yılın zorluklarına rağmen başarılı geçen organizasyon, zaman kaybetmeden İkinci yılın hazırlıklarına başladı. Bu yılMiss Eurovision Türkiye ve Miss Eurovision International olarak 2 farklı organizasyon gerçekleştirecek olanRenasans Group, her iki organizasyon için de KRAL TV grubu ile canlı yayın anlaşmasını yaparak büyük bir adım attı. Bu yıl konsept olarak “sinema” belirlendi. Miss Eurovision Türkiye finalinde “ Yeşilçam ”Miss Eurovision International de ise “ Dünya sineması” konseptleri ile hazırlanacak organizasyonun Genel Sanat Yönetmenliğini Levent Yılmayan, Yapacaktır.Miss Eurovision Türkiye organizasyonu kamp dönemi 3 ile 10 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Yarışmanın finali TİM Center’ da 10 EYLÜL 2014 akşamı saat 21.00 da gerçekleştirilecektir.Yarışma KRAL TV’den canlı yayınlanacaktır. Yarışmanın Dünya Finali ise, 2014 ün Kasım ayında yapılacak olup, dünya finali Kral TV nin canlı yayını ile gerçekleştirilecektir.


 

Geçen yıl altyapı çalışması ve denemeleri yapılan TVS oylama sistemi bu yıl her iki yarışmada da aktif olarak kullanılacaktır. Ayrıca android uygulaması ile de oy verme işlemleri eklenmektedir. Türkiye Finalinin jürisinde Jüri başkanlığını SN. Güneri CİVAOĞLU,SN.ORGANİZASYON KOMİTE BAŞKANI Ayhan IŞIKLI ve kesinleşen kısmi jüri Üyeleri İse Yıldırım MAYRUK, Tamer KARADAĞLI, Mustafa BAŞBUĞ, Mehmet YASUBUĞA, Ece VAHAPOĞLU, Günay MUSAYEVA, Çiğdem AKIN, DR. Bülent CİHANTİMUR, Eda GÜNGÖR, oluşmaktadır.

Daha ikinci yılında geçmiş yıla oranla hedeflerini 2 ye katlayan Miss Eurovision ® bu yıl ve önümüzdeki yıllardaTürkiye ve Dünya da çok daha büyük ses getirecek çalışmalarını sürdürmektedir.

Editör: TE Bilisim