Dün sabah 09:00'da kayboldu haberi gelen ve bulunması için yoğun araştırma başlatılan 3,5 yaşındaki Pamir'den acı haber geldi. Yan villanın havuzunu kontrol eden dalgıçlar küçük çocuğun cansız bedeniyle karşılaştı.

YAN VİLLANIN HAVUZUNDA ÖLÜ OLARAK BULUNDU

Uyandıklarında Pamir'i evde bulamayan ailenin jandarma, itfaiye ve AKUT ekiplerini seferber etmesinin ardından Twitter üstünden de haberleşme ağı kurularak aranan Pamir'in kayıp haberli kısa sürede sosyal medya üzerinden yayıldı.

Küçük Pamir'i arama çalışmaları için her koldan gönüllü çalışmalar başlatıldı. Okan Bayülgen'in de canlı yayından destek verdiği arayış, gece boyu devam eden çalışmalarla sürdürüldü.

Aramaların ormanlık alan yerine mahalle içinde yoğunlaştırılması yönünde görüş bildiren Pamir'in babası, çocuğunun uzağa gitmiş olamayacağı iddiasıyla çalışmaları koordine eden yetkililerden çevredeki evlere yönelmelerini istedi.

Verilen molanın ardından yeniden başlanan aramalar saat 14:45'te Küçük Pamir'in yan villanın havazunda ölü olarak bulunmasıyla hiç istenmeyen bir biçimde noktalandı.

Kötü haber Pamir’in ailesi kadar çalışmalara katılanları da yasa boğarken küçük çocuğun cesedi havuzdan çıkarılarak bekleyen ambulansa konularak otopsi için adli tıbba sevk edildi.

ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA MI HAVUZA ATILDI?

Öte yandan cesedin dalgıçlar tarafından yan villanın havuzunda bulunmasıyla yaşanan dram, beraberinde iddiaları da getirdi.

Pamir'in anne-babası ve arama ekibine katılan gönüllü vatandaşlar, Pamir'in bulunduğu havuzun dün arandığını söylemeleri olayın kaza sonucu ölüm dışındaki ihtimallere de açık olma durumunu yarattı.

Önceden aranmış olduğu iddiası, akıllara "Küçük Pamir öldürülüp sonradan mı havuza atıldı?" iddialarını gündeme getirdi.


VALİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rahmetli Pamir'in bulunduğu havuzun içi, dibi dün farklı araçlarla aranmış, bugünkü 2. kontrolde dalgıçlar yavrumuzu havuz dibinde bulmuştur" dedi.
Editör: TE Bilisim