7-10 Eylül’de Kapadokya’da hayat festival tadında

Olağanüstü doğal güzellikleri ve emsalsiz tarihi ile UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya'da, 7-10 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşecek Bisiklet Festivali’ne şimdiden yerinizi ayırtın. Kapadokya’nın en güzel mevsiminde gerçekleştirilen festival, amatör ve profesyonel bisiklet severlere keyif dolu bir atmosferde bisiklet festivali ruhunu yaşama fırsatı sunuyor.

Türkiye Tarihinin En Büyük Bisiklet Buluşması

Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali bir çok sosyal etkinlikle birlikte gerçekleştiriliyor. Hem yurt dışından hem de yurt içinden bine yakın bisikletçinin katıldığı, Türkiye’nin en büyük bisiklet organizasyonu. Organizasyon standartları bakımından çıtanın yüksek tutulduğu festivalde, kamp ve bisiklet aktiviteleri eşliğinde sosyal paylaşımlar da yapılıyor.

Kapadokya bisiklet turları için dünyanın en uygun yeri olarak kabul ediliyor. Her yıl dünyanın bir çok yerinden bine yakın bisikletçi bu önemli organizasyon için ülkemize geliyor. Profesyoneller için olduğu kadar amatör bisikletçiler için de keyif dolu etkinlikler sunan Bisiklet Festivali; macera, doğa ve tarih tutkunları için biçilmiş kaftan. Değişik yaş aralığında farklı kültürlerle harmanlanmış bir ekiple; bisikletin sempatik, barşçıl, birleştirici ve doğa dostu yönünü vurgulamak maksadıyla düzenlenen festival beş gün boyunca katılımcılara unutulmaz deneyimler sunuyor.

4 Günlük Programda Neler Var?

-Bisiklet Köyü Buluşması

7-10 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşecek olan buluşmada, katılımcılar bisikletle 194 kilometrelik asfalt ve stabilize yolda toplam 3 bin 710 metre tırmanma yaparak Kapadokya’nın benzersiz güzelliğine tanık oluyorlar. Bisiklet Köyü Buluşması, Ürgüp’teki kamp merkezinden başlayarak, hergün farklı parkurlarda gerçekleştiriliyor. Kapadokya Bisiklet Köyü Buluşması ile birlikte düzenlenen bir çok sosyal etkinlik de var. Bu sayede hem bölge halkına bisiklet sevgisini aşılanıyor, hem de yurdun çeşitli bölgelerinden ve yurt dışından gelen bisikletçilere Kapadokya'nın doğal ve kültürel tanıtımı yapılıyor.

-Kapadokya Dağ Bisikleti Etap Yarışları

9-11 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşecek olan yarışlara sadece lisanslı sporcular katılabiliyor. Kapadokya'nın muhteşem güzellikteki patikalarındaki 3 farklı dağ bisikleti parkurunda yarışmalar yapılıyor. Kapadokya Dağ Bisikleti Etap Yarışları, üç yarış gününden oluşuyor.

-Veloturk Gran Fondo

İki ayrı güzergahtan oluşan amatör bir yol bisikleti yarışı. Geçtiğimiz yıl Veloturk ekibinin organizasyonuyla festival kapsamında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirildi. 2000 Çoçuğa 2000 Bisiklet Kampanyasını da desteklemek amacıyla Veloturk Gran Fondo yol bisikleti yarışları bisiklet severlere heyecan dolu anlar yaşatmıştı. Bu yıl da aynı keyifli anlara sahne olması beklenen yarış, organizasyonun en çok ilgi gören ve desteklenen yarışlarından biri. Genellikle kısa ve uzun olmak üzere 2 ayrı parkurdan oluşan Gran Fondo yol bisikleti yarışlarının esas amacı, etabı bitirmek. Bu sebeple de herkese açık.

-Dağ Bisikleti Kros Eliminatör Yarışı

Eliminator (eleme) yarışı Cross-Country Dağ Bisikleti disiplinlerinin en yenisi. İlk kez 2012 yılında resmi olarak UCI Dünya Kupaları programına giren eliminator (XCE) yarışları düzenlendiği Ürgüp'ün en işlek noktasında kısa bir parkurda izleyicilere seyir zevki sunacak. Aynı anda dört sporcunun start aldığı mücadelede en iyi iki sporcu bir üst tura çıkarken geride kalan sporcular ise yarıştan elenecek. Eliminatör Yarışı tarihi 8 Eylül 2016 olarak belirlendi.

 

Editör: TE Bilisim