İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul'la ilgili yeni projeler açıkladı. Şişhane Metrosu'ndan Mecidiyeköy Metrosu'na havaray hattı açılacağını kaydetti.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yeni bir soluk getirecek olan ve peş peşe devreye sokulması planlanan projeleri duyurdu.

Kısa süre içinde hayata geçirilmesi için hızla çalışılan ve ulaşımı çok rahatlatacağı düşünülen projeler; Rami'ye teleferik yapımını, Topkapı-Habipler Tramvay Hattı'nın metroya dönüşümünü ve Şişhane Metrosu'ndan Mecidiyeköy Metrosu'na havaray hattı açılmasını kapsıyor.


Projelerle ilgili çalışmaların başladığını belirten Kadir Topbaş, tramvay ve teleferik projelerinin ayrıntılarını İstanbullularla paylaştı.

Topbaş,"Rami'den geçen Topkapı-Habibler Tramvay Hattı'nı metro hattına dönüştürme proje çalışmalarına başladık. Devlet burada başka bir şey yapmak istiyor. Kente katmak istiyor. Buraya bir teleferik getiriyoruz. Rami'den Vialand'a bir teleferik hattı yapacağız. Buradan da Miniatürk'e inecek bir teleferik hattı olacak" dedi.

İstanbullulara havaray müjdesini de veren Topbaş, bu konudaki çalışmalarının da başlatıldığını söyleyerek, "Şişhane Metrosu'ndan Mecidiyeköy Metrosu'na 'havaray projesi'ni 2 gün önce arkadaşlarımızla planlara işlemek üzere karar verdik" açıklamasında bulundu.
Editör: TE Bilisim