İstanbul Hataylılar Derneği (HAT-DER) görkemli ve yoğun bir katılımla Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesinde açıldı.

Açılışa: CHP Grup Başkan Vekili İstanbul Millet Vekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Millet Vekili BBDK Üyesi Av. Hursit Yıldırım, Yeniden Refah Partisi Hatay İl Başkanı Yusuf Metin, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Eski İlçe Başkanı Aydoğan Ahıakın, STK Temsilcileri, bölgenin tanınan iş insanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

AKDENİZ, BASKI ALTINDA BİR DENİZ AKDENİZ, BASKI ALTINDA BİR DENİZ

İstanbul Hataylılar Derneği (HAT- DER) Başkanı Av. Mehmet Denizoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasında birlik beraberlik mesajları verdi.  Denizoğlu, “Hatay’ın tarihini, kültürünü, yöresel lezzetlerini İstanbul’a tanıtacak, Hatay ile İstanbul arasında hoşgörü köprüsü kuracak olan HAT-DER, Hataylıların İstanbul’daki kapısı olacaktır.  Birlik beraberliğimizi Hatay’ın, hoşgörü ve barış şehri özelliğiyle harmanlayıp örnek bir Sivil Toplum kuruluşu olarak Hatay’ımıza hizmet edeceğiz. Bu vesileyle biz Hataylılar olarak şehrimizi İstanbul’da en iyi şekilde tanıtmak ve Hataylı hemşerilerimizin eli kolu olmak için yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımla bu yola çıktı. Allah utandırmasın, açılışımıza katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Yoğun katılımla gerçekleşen HAT-DER’in açılışında konuklar davul zurnayla karşılanırken Hatay yöresel lezzetlerini ikram edildi.  

Editör: TE Bilisim