12 yıldır hayvan hakları konusunda mücadele veren HAÇİKO  (Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği) 26 AğustosDünya Köpek Günü’nde sokaktaki canlar için önemli bir projeye imza attı. 

Kurucu başkanlığını Ömür Gedik’in üstlendiği dernek Türkiye’nin dört bir yanındaki ve Kuzey Kıbrıs’daki HAÇİKO temsilcilikleri ile bu etkinliğe özel Lider Pet Food desteği ile gün boyu beslemeler yaparak, kısırlaştırma etkinlikleri düzenleyerek ve çeşitli canlı yayınlarla günün önemine dikkat çekiyor.

Dünya Köpek Günü’nde barınaklardan köpek sahiplenmeye özendiren ödüllü HAÇİKO kısa filmi Minik Dostlar İş Arıyor da HAÇİKO platformlarından yayınlanıyor.

26 Ağustos Ulusal Köpek Günü, 2004 yılında hayvan hakları savunucusu Colleen Paige tarafından başlatılmıştır. Amacı, köpeklerle ilgili farkındalık yaratmak, köpek evlat edinmeyi desteklemek ve köpeklerin yaşam refahına ve önemine dikkat çekmektir. 

Ülkemizde hayvan hakları ve onların korunmasıyla ilgili çalışan, kamuyu etkilemede ve topluma hayvan hakları konusunda ilham verebilen en güvenilir dernek olma hedefindeki Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği “HAÇİKO” şimdiye kadar binlerce cana destek oldu.

Yardıma muhtaç hayvanların beslenmeleri, bakım ve tedavilerinin sağlanmasına öncülük etmek, örnek olmak ve kamuoyunun ilgisini bu hayvanlara çekmek için uğraş vermektedir.

HAÇİKO, hayvan haklarının ilgili yasa ve düzenlemelerde olması gerektiği gibi yer alması için çalışmakta ve konuşamayan dünya ortaklarımızın sesi de olma kararlılığındadır. 

Editör: TE Bilisim