İşte ünlüler cephesinde Sezen Aksu'dan Tarkan'a tüm yaşananlar:

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle bir çok konser iptal olmuş, bazı firmalar 500 bin lira zarara uğradıklarını açıklamıştı. Gezi Parkı eylemlerinin tüm Türkiye'ye yayılmasıyla birlikte ilk olarak Ajda Pekkan, Tarkan, Demet Akalın, Hadise, Ebru Gündeş, Bengü, ve Emre Aydın gibi birçok ünlü sanatçı şehir dışı konserlerini iptal etmişti. Türkiye'ye gelecek olan dünyaca ünlü DJ Tiesto, son anda 7 Haziran Cuma günü Parkorman'daki konserine çıkmaktan vazgeçmişti.

Hasan Kaçan, Necati Şaşmaz, Hülya Avşar, Sunay Akın, Yavuz Bingöl, Ceyda Düvenci, Halit Ergenç, Sertap Erener, Mahsun Kırmızıgül, Nebil Özgentürk ve Ali Sunal gibi ünlü isimlerle görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarının çözümü için davet ettiği bazı sanatçıların tehditlerden dolayı görüşmeye gelemediğini açıklamıştı ve Başbakan'la görüşecek sanatçılar arasında yer almasına rağmen son anda kararından vazgeçen Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz'un tehdit edildiği iddia edilmişti. Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, davet geldiğini ancak reddettiğini Twitter'dan açıklamıştı. Özoğuz, sayfasına, "Özür dileyerek kurunun yanında yaşın da yandığı bu süreci benden daha iyi ifade edecek üstadlarımıza öncelik tanınması gerektiğine inanıyorum" notunu düşmüştü.

Ünlü oyuncu Memet Ali Alabora, basın toplantısı düzenleyerek , "Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş. Sen hâlâ anlamadın mı? Hadi gel. Gezi Parkı" şeklinde attığı tweetle tehdit edildiğini ve can güvenliği olmadığı için koruma talep ettiğini açıklamıştı. "Bu tweet'im kullanılarak sürekli hedef haline getirildim. Bu tweet'le ilgili olarak tehdit mesajları alıyorum." demişti.

Gezi Parkı protestosuna destek veren hatta canlı yayına destek tişörtüyle çıkan şarkıcı Kenan Doğulu, Twitter'da takipçilerine sağduyu mesajları vererek uyarmıştı. Doğulu, twitter hesabında "Küfür yok, polis taşlamak yok, sadece hakkınızı arayın medenice! Provakatörlere dikkat' yazarak herkesin direnişini demokratik bir ortamda yapmasını istemişti.

Taksim Gezi Parkı'nda verileceği açıklanan ve Sezen Aksu, Grup Yorum, Yavuz Bingöl, Kubat, Mor ve Ötesi, Duman, Can Bonomo, Onur Akay ve Sertap Erener gibi ünlü sanatçıların katılacağı konser etkinliği sosyal medyada gelen tepkiler nedeni ile iptal edilmişti.

Konserlerini iptal etmeyen ünlü sanatçı Sibel Can ise  Antalya'da sahne almış, şarkılarını söylerken etkileyici dansları ile de dikkat çekmişti. Sibel Can, konserine gelenleri mutlu etse de, Gezi Parkı'na gidenleri hayal kırıklığına uğratmış, "Sibel Can slogan değil,  göbek attı" şeklinde tepkiler almıştı.

Gezi Parkı olaylarına destek vermeyen ve sessizliğini koruyan süperstar Ajda Pekkan bazı hayranları tarafından sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Pekkan konu hakkında hiç bir açıklamada bulunmayınca bazı kişiler "hayranlığı bırakıyoruz" diyerek tepki göstermişti.

"Bir doğa tutkunu ve İstanbul’u çok seven biri olarak bu insanların, bu masum direnişçilerin yanında yer alıyorum." diyen Sanatçı Tarkan Tevetoğlu'da Taksim Gezi Parkı'nda yaşananları protesto etmişti.

Gezi Parkı eylemine tencere-tavayla katılan Türk sanat müziğinin sevilen sanatçısı Onur Akay ise, tencereyi 6. kattan düşürmüş ve bir vatandaş yaralanmıştı. Haberin basında yer almasından sonra Akay, ‘ İnsanların geçtiği yerlerde camda çalanlar varsa lütfen aşağıya inip çalsın çok tehlikeli.’ demişti.

Demet Akalın, eşi Okan Kurt ile birlikte Gezi Parkı’nda objektiflere takılmıştı. Akalın, gazetecilere kandil simidi ikram ederken çevredeki eylemcilerden “Olaylar bitti şimdi mi geliyor?” şeklinde tepki almıştı. Akalın, eşiyle birlikte çevreye aldırış etmeden parkta turladıktan sonra Taksim’den ayrılmıştı.

Ünlü şarkıcı Murat Boz, Gezi Parkı eylemlerine katılmadığı için sosyal medya lincine maruz kalmıştı. Greenpeace'e üye olmasıyla tanınan Boz, Gezi Parkı eylemlerine neden katılmadığını soranlara "O kutuptaki buzullarla, küresel ısınmayla ilgili, bu farklı bir olay" demişti.

Şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül'den de eylemlerle ilgili Twitter'da "Havalimanı, 3. Köprü, Kanal İstanbul, metro, metrobüs, ve tüneller istemeyen gericilerin yanında yer almam mümkün değil. Umarım sağduyu kazanır. Herkes bu olaylardan dersler çıkartarak yeniden birbirine dostça kardeşçe sarılır. Umarım her şey çözülür. Çok konuşmak doğru değil. Önemli olan insanların adil ve özgürce yaşamalarıdır" yorumu yapmıştı. Mahsun Kırmızıgül, Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediğini de açıklamıştı.

Levent Kırca, "Rize'ye gelme ayaklarını kırarız!", şeklinde tehditler aldığını söylemiş ve açıklamalarında, "Bana da Rize'deki oyun öncesi bir tehdit yönelttiler. Rize'ye gelme ayaklarını kırarız' dediler. Bunu yapan Rizeli hemşerilerimiz, vatandaşlarımız değil. Taşıma kamyonla topladıkları kişiler yapıyor bunları. Biz korkmayız. Gitmeyeceğim varsa bile gidiyorum. Buradan Rize polisine ve valisine hitap ediyorum. Eğer Türkiye Cumhuriyeti'nin görevlisiyseniz, Cumhuriyetin sanatçısı Levent Kırca'yı korumakla yükümlüsünüz. Hiç ummuyorum ama Rize'de bir takım olaylar olur bizi köşeye sıkıştırırlarsa şaşırmam, bizimde korkmadığımızı bilmenizi istiyorum", şeklindeki sözlere yer vermişti.

Bülent Ersoy, "Yapı itibari ile Sayın Başbakan gergin bir yapıya sahip. Belki kendisi 'tamam çocuklar' diyemedi ama açıklamaları bu doğrultudaydı. Ressam diktatör bana 8 sene yasak koydu tabii rahatsız oldum. Merhum Adnan Menderes idam edildi üzülmedik mi? Utanmadık mı? Bir şeylerden rahatsız olabilirsiniz. Size bir şeyler ters gelebilir. Bunu yakıp yıkarak değil sandıkla yapın" dedi.

Son olarak ünlü sanatçı Yıldız Tilbe, Gezi Parkı protestolarına destek olmak için televizyon programını yapmayınca işinden olmuştu. “Yıldız Tilbe Show” isimli programının yayından kaldırıldığını söyleyen Tilbe, “Biz programı iptal ettik. Kanalda beni iptal etti. İşime son verdiler. Mecburdum herkes iptal etti. Beyaz'da Tarkan'da iptal etti. Ben taraf değilim. Tarafsızım ve ülkenin bütünlüğü ve mutluluğundan yanayım. Mutlu olalım” demişti.


Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Editör: TE Bilisim