Merakla beklenen NIK WALLENDA GÖKDELENDE şovu 3 Kasım gece yarısından sonra saat 02:00’da Türkiye ve tüm dünyada 220 ülkede aynı anda canlı yayında Discovery Channel ekranlarında olacak.
 

Program Türk yorumcular tarafından canlı olarak sunulacak

‘İp Cambazlarının Kralı’ Nik Wallenda geri dönüyor. Nik, şu ana kadar denediği en cüretkar ve zorlayıcı yürüyüşü için bu sefer ‘Rüzgarlı Şehir’ Şikago’ya gidiyor. Efsanevi Wallenda ailesinin geleneğinde olduğu gibi Nik bu yürüyüşünü de herhangi bir ağ ve emniyet kemeri olmadan gerçekleştirmenin yanı sıra bir kısmını da gözleri kapalı tamamlayacak. NIK WALLENDA GÖKDELENDE şovu 3 Kasım Pazartesi gece yarısından sonra 02:00’da Discovery Channel ekranlarında canlı olarak yayınlanacak.

 

Wallenda, 2013’ün Haziran ayında Büyük Kanyon’u bir ip üzerinde yürüyerek geçen ilk kişi olmuştu. Nik bir sonraki meydan okumasını Amerika’nın en ikonik şehirlerinden biri olan Şikago’nun rüzgarlı gökyüzünü ip üzerinde geçerek gerçekleştirecek.

 

Canlı olarak yayınlanacak şovu Türkiye’de Eurosport’un Türk yorumcuları Caner Eler ve Emre Yazıcıol an ve an sunarak izleyicileri heyecana daha da yaklaştıracak. Bu program sene başında Eurosport’un çoğunluk hisselerini alan Discovery Networks ve Eurosport arasında gerçekleşen ilk canlı yayın işbirliği de olacak. Canlı yayın sırasında yorumcuların yanında Türk sporcu Bulut Şahin de yer alarak Nik’in yürüyüşünü kendi deneyimlerinden yararlanarak yorumlayacak.

 

Şehrin belirli yerlerine ve helikopterlere yerleştirilen düzinelerce kamera Wallenda’nın Şikago’nun en rüzgarlı noktalarından birinde gerçekleştireceği bu korkutucu iki bölümlü gece yürüyüşünü an ve an çekecek. Öngörülemeyen hava koşulları dolayısıyla ip üzerindeki yürüyüş pek çok engeli içinde barındıracak.

 

Wallenda “Bu deneyim kariyerimdeki en inanılmaz yürüyüş olacak. Bunu yapabileceğim daha iyi bir şehir olamazdı. Burada güzel anılarım var, ailemle birlikte Şikago ve Midwest’te pek çok gösteri yaptık. Ayrıca Şikago ‘Rüzgarın Şehri’ dolayısıyla bu yürüyüşü Şikago’da ve kışın yapıyor olmak inanılmaz. Bu yürüyüş benim için çok zorlu olacak fakat çoğu insanın imkansız olarak düşündüğü şeyler için kendimi zorlamayı seviyorum.” dedi.

 

Yürüyüşün ilk kısmında, Wallenda yaklaşık 15 derecelik açıyla yokuş yukarı Marina City Batı Bloğundan Şikago Nehri’nin yaklaşık 50 kat üzerinde yer alan Leo Burnett Binası’na iki bloktan fazla bir mesafe yürüyecek. Bu Wallenda ailesinin şu ana kadar yaptığı en yüksek gökdelenler arası yürüyüş olmanın yanı sıra bu kadar dik bir açıda yaptıkları da ilk yürüyüş olacak.

 

Nik yürüyüşün ikinci kısmı için ise gözlerini bağlayacak ve Marina City’nin batı bloğundan doğu bloğuna yürüyecek. Şehrin her tarafına ve helikopterlere yerleştirilen düzinelerce kamera Wallenda’nın Şikago’nun en rüzgarlı kısımlarından birinde gerçekleştirmeyi deneyeceği yürüyüşü an ve an ekranlara taşıyacak.

 

Wallenda “Yürüyüşün iki kısmında da, daha önce deneyimlemediğim zorluklarla karşılaşacağım. Yürüyüşü tamamlayabilmek için sadece inanılmaz bir fiziksel güce değil keskin bir konsantrasyona da ihtiyacım olacak. Dünyaya eğer bir şeyi aklınıza koyar, hayallerinizin peşinden gider ve hiç pes etmezseniz neler başarabileceğinizi göstereceğim için çok heyecanlıyım” dedi.

 

Discovery Networks CEEMEA Kanallardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Lee Hobbs ise “Nik Wallenda Gökdelende” Discovery Channel’ın bu seneki en büyük şovlarından biri olacak. Nik Wallenda bu işin ustası ama Şikago ve gösterinin zorlu yapısı kesinlikle inanılmaz bir meydan okuma. Bu heyecan dolu canlı yayını Türk seyircilerimizle, canlı yorumcularımız ve Türk bir ip cambazı Bulut Şahin’in bilgileri ile sunacağımız için çok heyecanlıyız.”

 

Internete giren seyircilerimiz de etkinliği canlı olarak skyscraperlive.com’da izleyebilecek. 60 ülkede Türkçe dahil olmak üzere 14 dilde yayında olan web sitesi tüm dünyadan seyircileri Şikago’ya götürecek. İzleyiciler Nik’in bu yürüyüş için yaptığı hazırlıkları videolar kısmından takip edebilecek, yürüyüşü 360 derecelik bir 3D deneyimi ile “Sen de Yürü” kısmında deneyimleyebilecek. Yürüyüşün pek çok ekstra kamera açısının ve Chris Jacobs’ın sunuculuğunu yapacağı canlı şov öncesi sahne arkası görüntüleri takip edebileceğiniz skscraperlive.com, Wallenda hayatının en tehlikeli yürüyüşüne adım atarken seyircileri şovun gerçekleşeceği noktaya götürecek. 

 

Editör: TE Bilisim