1882 yılında kurulan ve Fransızca "Cercle d'Orient" ismiyle bilinen Büyük Kulüp'te başkanlık yarışı başladı. Türkiye’nin saygın sosyal kulüplerinden biri olan Büyük Kulüp’te 29 Mart 2015 günü gerçekleşecek seçimlerde ise iki aday var. Mevcut Yüksek Divan Başkanlığı'nı yürüten Mehmet Nuri Kuriş, gerçekleşecek kongrede aday olduğunu açıkladı. Son 19 yıldır Duran Akbulut tarafından yönetilen kulübün başkanlığına aday olan Mehmet Nuri Kuriş, bu seçimlerde iddialı olduğunu vurgulayarak seçim çalışmalarını "Büyük Kulüp'te Yenilik" hareketi adı altında yürütüyor.

Yönetimde 8000 üyeyle birlikte çalışmak istediğini ifade eden Mehmet Nuri Kuriş, Kulüp'te artık bir devrin sonuna geldiklerini ve gelişen Türkiye'ye yakışan bir Büyük Kulüp için bu hareketi başlattıklarını söyledi. Özellikle gençler tarafından desteklenen "Büyük Kulüp'te Yenilik" hareketini organize eden İş Adamı Salih Karaoğlu'nun yanı sıra Türkiye'nin de yakından tanıdığı, Mimar Ahmet Vefik Alp, Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, Prof. Dr. Rüstem Olga, İş Adamı Hasan Ekşioğlu, Emekli Büyük Elçi Ali Köprülü, Avukat Kemal Kumkumoğlu, İş Adamı Nuh Bozkurt, Gülay Kuriş, Müteahhit Melih Tavukçuoğlu, Cumhur Hodara, Yaprak Berk, Ali Uğur Ertan, Melis Eronat ve Eski İstanbul-İzmir-Sakarya Emniyet Müdürü ve Eski Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu gibi isimler de bulunuyor.

Büyük Kulüp'ün yenilenen tüzüğü gereği seçilen başkan sadece 2 dönem görev alabiliyorken, 19 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Duran Akbulut'un adaylık durumu ise merak konusu. 

Editör: TE Bilisim