Beylikdüzü, dört bir yanında sanatın icra edildiği kültür dolu bir akşamı geride bıraktı.

Barış ve Sevgi’nin anıldığı Beylikdüzü gecelerinde bu kez sahnede Karadeniz Müziği’nin yeni seslerinden Selçuk Balcı, yaptığı taklitlerle izleyicilerini gülmekten kırıp geçiren Sefa Doğanay vardı. Diğer yandan Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Beylikdüzü Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği’nin coşkulu açılışı gerçekleşti. Sibel Can ise Migros AVM’nin düzenlediği etkinlikte on binlerce kişiye unutulmaz bir konser verdi.

 

Sanat ve kültürün doyasıya yaşandığı Beylikdüzü’nde önemli isimler vatandaşla buluştu. Bir yanda Gaziantep Şenlikleri, diğer yanda Sibel Can Konseri ve Beylikdüzü’nün kalbi Cumhuriyet Caddesi’nde de mizah ve Karadeniz fırtınası vardı. Beylikdüzü Belediyesi Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen organizasyonda büyük hayran kitlesine sahip Sanatçı Selçuk Balcı, Karadeniz Müziği’nin en sevilen parçalarını binlerce kişi için seslendirdi. Enstrümanların yarattığı büyüleyici müzik ile birleşen Balcı’nın sesi vatandaşları coşturdu. Özellikle hareketli parçalarda halay çeken halka, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi de horon oynayarak eşlik etti. Ritmi düşeren Balcı söylediği “İşte Gidiyorum” adlı parçayla Beylikdüzü’ne duygusal dakikalar yaşattı.

 

“Kazım Koyuncu’ya Selam Olsun”

 

Sanatçıya çiçek taktim eden Başkan İmamoğlu, “Karadeniz’in dalgaları coşmadan biz plaketimizi sunalım istedik. Hoşgeldiniz, coşku getirdiniz. Az önce herkesin ezbere söylediği duygusal şarkınızla Kazım Koyuncu’ya selam olsun. Siz de sevgi ve barışın temsilcisisiniz” diye konuştu. Konserde yerini alan İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi de 12 Eylül’ün tarihteki anlam ve öneminden bahsederek, “Dile gelen barış türküleri bu akşam ülkenin daha da demokratik hale gelmesi, çağdaşlaşması ve Beylikdüzü vizyonu için olsun istiyorum. Herkese iyi eğlenceler” dedi.

 

Sahnede Bir Anda Yıldız Tilbe ve Bülent Ersoy Belirdi

 

Yaptığı başarılı taklitlerle milyonların beğenisini kazanan Sefa Doğanay da Beylikdüzü sahnesinde yerini aldı. Büyük bir ilgiyle izlenen Doğanay; Yıldız Tilbe, Bülent Ersoy, Hürrem Sultan, Nihat Doğan ve Yalan Dünya dizisinin sevilen karakterleri Vasfiye Teyze, Selahattin Çakaler ile Zerrin tiplemelerine özel yaptığı taklitlerle izleyicileri kahkahaya boğdu.  Taklit Ustası Sefa Doğanay, Yıldız Tilbe ve Bülent Ersoy’dan söylediği parçaların yanı sıra ilk kez Beylikdüzü için seslendirdiğini belirttiği Ferdi Tayfur’dan “Ben de Özledim Ben de” şarkısıyla da harika bir performans sergiledi.  Başkan İmamoğlu ise bu performans için Sefa Doğanay’a teşekkür etti ve geceye neşe kattığını söyleyerek, “Son dönemin mizahta en çok parlayan isimlerindensiniz” dedi.

 

Sibel Can’a Teşekkür Plaketi…

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Migros AVM’nin düzenlediği Sibel Can konserini de ziyaret ederek, sahneden vatandaşlara seslendi ve “Sibel Can burada olur da biz gelmez miyiz? Herkese selamlar ve iyi eğlenceler” dedi. Başkan İmamoğlu, Sanatçı Sibel Can’a günün anısına bir Teşekkür Plaketi sundu.

Editör: TE Bilisim