Engelli bireyler, Beylikdüzü’nde herhangi bir engele takılmayacak. Kaldırım düzenlemelerine başlayan Beylikdüzü Belediyesi, Barış Mahallesi Ada Çiftliği Caddesi’nde toplam 4 bin 550 m2parke tretuarı yeniden elden geçirdi. Engellilerin ulaşımını sağlamak amacıyla “klavuz taş” ve “uyarı taşlar” ile engelli yürüyüş yolları oluşturuldu.

Beylikdüzü Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal yaşam haklarına sahip çıkıyor. İlçeyi engellilerin rahatlıkla yaşayabileceği donamlı bir hale getirmek için çalışan belediye tespitlerine devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve işin koordinasyonunu yürüten Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Bağbekleyen, en son Barış Mahallesi Ada Çiftliği Caddesi’nin kaldırımlarını engellilere dönük düzenlemeye başladı. Bin 25 metre uzunluğundaki caddede toplam 4 bin 550 m2 tretuar parke yapılarak engelli erişimi için uygun hale getirildi. Ayrıca kılavuz taşlar ve uyarı taşları eklendi.




Bordür yükseklikleri ise yaşlılar ve engelliler için 3-5 cm yükseklikte yapıldı Tretuar başlangıcındaki engelli rampaları caddeye sıfır kotta tutularak erişim artırıldı. Tretuar içerisinde bulunan ağaçlar için kompozit ağaç yuvaları kullanıldı, engel teşkil eden bordür ağaç yuvaları kaldırıldı. Cadde üzerinde bulunan otobüs duraklarındaki tretuar alanları da düzenlenerek tretuarı kullanan vatandaşlar için konforlu hale getirildi.

Editör: TE Bilisim