İlçe mahallelerine kurulan ekranlarla vatandaşlar ücretsiz olarak sinemanın büyülü dünyasını açık havada patlamış mısır, gazoz nostaljisi ile yaşıyor.

 

Başakşehir’de nostalji dolu bir gece

 

Kayaşehir ve Fenertepe bölgesinde kurulan platformlarda gerçekleşen gösterimlere ilçe sakinlileri yoğun ilgi gösteriyor. Türk ve Dünya sinemasının seçkin örneklerinin sunulduğu gösterimler boyunca katılımcılar sinemanın büyülü dünyasını açık havada patlamış mısır, gazoz nostaljisi ile yaşıyor.

 

Vatandaşların ücretsiz olarak katılabildiği etkinlik 10 Eylül Çarşamba günü başladı. İlk gün, Kayaşehir Ticaret Meslek Lisesi Bahçesi’nde ‘Zor Hedef Fare’ isimli film gösterimi yapılırken, Fenertepe TOKİ Fenertepe Ortaokulu’nda ise klasik bir Western olan ‘İyi, Kötü, Çirkin’ izleyicilerin beğenisine sunuldu. İkinci gün Kayaşehir’de ‘Babam ve Oğlum’, Fenertepe ise Buzdevri 4/Kıtalar Ayrılıyor’ gösterildi. 12 Eylül Perşembe günü ise iki bölgede de Türk Sinemasının unutulmaz filmlerinden ‘Tosun Paşa’ izleyicilere nostalji dolu dakikalar yaşattı.

 

Etkinliğin gösterim noktaları, gösterim sayıları ise vatandaşların ulaşım imkânları göz önüne alınarak belirlendi. Aynı anda iki farklı noktada devam edecek olan etkinlikte gösterimler vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda artırılacak.


 

Gazoz, patlamış mısır, çocuklar için oyunlar

 

Etkinlik, haftada 5 gün; Çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri yapılacak. Gösterimler öncesinde ise çocuklar içinde palyaço gösterileri, oyunlar yer aldı.

 

‘Çocukluğumdaki yazlık sinemaların tadında’

 

Arslan Türkyılmaz: “Çok güzel bir etkinlik. Ben en son 25 sene önce sinemaya gitmiştim. Tekrar eski günleri hatırladık. Belediyemize ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

 

Mithat Yılmaz: “En son 3 sene önce sinemaya gitmiştim. Çocukluğumda 6 tane yazlık sinema vardı, onlara giderdik. Ben o zamanların özlemini duydum geldim. Çocukluğumdaki yazlık sinemanın tadında olmuş. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.”

 

Ahmet Çaltınoğlu: “Sinemaya gitmeyeli yıllar oldu. Çok güzel bir etkinlik. Belediyemize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu tür etkinliklerin devamını diliyorum.”

 

Yasemin Çaltınoğlu: “Çocukluğumuzda her akşam açık hava sinemasına giderdik. Çok güzel bir etkinlik.”

 

Halime Yeşil: “Çocukluğumuzda açık hava sinemalarına gidiyorduk. Çocuklarımında benim çocukluğumun güzelliğini burada yaşasın istedim.”

 

Burak Göğdemir: “14 yaşındayım. Anne babamdan duymuştum açık hava sinemasını, şimdi bende görmüş oldum. Çok güzelmiş.”

 

Mehmet Yıldırım: “Kızımla geldim. Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Ben yazlık sinema dönemine yetişemedim, ama ortam çok güzel.”

Editör: TE Bilisim