Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, Türk Cumhuriyet ve topluluklarında yaşayan Türk çocuklarının Türkiye'yi tanımaları, dünyanın dört bir köşesinde yaşayan kardeşleriyle bir araya gelmeleri, dostluklar edinmeleri, kardeşlik bağlarını güçlendirmeleri, kültürel alışveriş ve Türk Dünyası’nın her yerindeki ailelerin bu vesile ile dost olmaları ve birbirlerini tanımaları gayesiyle, Türk Dünyası Çocuk Şölenlerini gerçekleştirmektedir.

21-27 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 22 Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ne, Afganistan, Azerbaycan,  Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya, Tataristan, Bulgaristan, Kırım, Suriye Türkleri, Irak-Türkleri, Gagauz Yeri, Dağıstan, Ahıska Türkleri, Doğu Türkistan ve Türkiye’den olmak üzere 22 grup, 350 civarında öğrenci 60 civarında öğretmen katılacaktır. 

22. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ne grup sorumlusu olarak gelen öğretmenlerimizi TDAV'ın tahsis ettiği yerlerde, öğrencilerimizi ise İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uygun gördüğü seçilmiş ailelerde misafir edilecektir. Şölen süresince, misafir grupların Türkiye'yi ve İstanbul’u tanımalarının temini için, tarihî ve kültürel zenginliklerimizi sergileyecek etkinlikleri yine TDAV üstlenecek ve her yıl olduğu gibi, bu yıl da tarihî mirasımızı öğretecek bir program düzenleyecektir.

TDAV'ın misafiri olan öğretmenler rehberleriyle İstanbul’u gezerken, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İlk-ortaokullarında konuk edilen çocuklar da, konuk oldukları ailelerle, İstanbul’un müze, saray, cami, alışveriş ve eğlence merkezlerini gezecekler, böylece Türkiye’yi ve Türk insanını, Türk tarihini en iyi şekilde tanıma imkânı bulacaklardır.

22. Türk Dünyası Çocuk Şöleni Şölen Gösterisi

Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi

24 Mayıs 2017 Çarşamba Saat 10.00

13. Türk Dünyası Çocukları Ses Yarışması

İBB Bakırköy CEM Karaca Kültür Merkezi

25 Mayıs 2017 Perşembe Saat 19.00            

Tüm gönül dostlarımız davetlidir.

 

Editör: TE Bilisim