Abdullah Gül döndü dönüyor parti kurdu kuruyor… habere bak, sanki gelen Gül  değil de Fatih Sultan Mehmet! O gelse  sanırsın ortalık güllük gülistanlık  olacak, noterler boykot eder be gülüm… takılma.
 
Üç harfliden korkacaksın dedikleri gibi, nerede  RTE veya GÜL harflerini bi arada  görsen kaç, arkana bile bakma.. o derece yani…  Biri bülbül, biri gül mübareklerin… Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal..
 
Hepimizin aynı fikirde olması iyi bir şey değildir. Yaratıcılığı ortaya çıkaran fikir ayrılıklarıdır."- Aldous Huxley güzel demişsin gardaşım da gel sen bunu bizim fırça bıyıklara anlat.  Fikir zikir nasıl onlarda aynıysa, bıyık bile aynı. Kuyruklu Yıldıza araç indirmeyi başaran bilim dünyası bu fırçalara yıllardır    çözüm bulamıyor. Naparsın işte, bunlara katlanmak da zor, sevmek de… Sevemiyorum abi elimde değil. 
 
“Delinin biri kuyuya bir taş atmış 40 akıllı çıkaramamış” derler ya, gündemde durum bu. Daha neyine mantık arıyorsak anlamadım gitti… Kaç  diyorum kendime… bak bu “kaç” da üç harfli hee…
 
Ulan arkadaş kendinden kaçmak istese de kaçamaz ki insan… Kaçalım da  nereye kadar? Zaten Aşk da üç harfli.    Gül mü  bülbüle  aşıktı, bülbül mü güle aşıktı?  Kaç annem kaç.  Ne gül, ne bülbül hepsi aynı tavanın  balığı. Açıl şöyle okyanus ötesine, hatta kuyruklu yıldızlara… Bak şöyle dünyaya tepeden. Gör ki koca deryada küçücük bir  damlasın.
 
Gör de dalma karanlıklara,
Bil de durma oralarda…
Kendinde ol, buralarda
Bir kara lastiği düşün,
Bir de renkli kutuları…
Sarıl o kara lastiğe,
Öp ekmeği aşk ile…
Kal gardaşım  hayatta kal.
 
Seray DEREN