Eylül ve Ekim ayları boyunca Cuma, Cumartesi ve Pazar geceleri 21:30’dan itibaren Discovery Science’de yayınlanacak birbirinden heyecan verici programlar beyninizi daha önce mümkün olduğunu bile bilmediğiniz şekilde çalıştırmaya hazırlanıyor. İnsan vücudunun en heyecan verici organı olan beynimizin yapabildiklerini bizlere gösterecek programlarda, insan davranışlarının zihinsel manipülasyonlarla farklı şekilde yönlendirilebilir mi sorusuna da cevap arayacağız.

 

26 Eylül Cuma günü saat 21:30’dan itibaren Discovery Science’de başlayacak Süper İnsan Bilimi’nde insan vücudunun şaşırtıcı yeteneklerini ve sıra dışı pek çok insanın inanılmaz becerilerini izleyeceğiz. Her bölümde, uzmanlar tıklanma rekorları kıran videoları analiz ederek gerçek ile kurguyu birbirinden ayırırken popüler kültür ile bilim çarpışacak. Basketbol yıldızı Kobe Bryant hareket halindeki bir aracın üzerinden atlayabilir mi? Bir Shaolin rahibi gerçekten sadece iki parmağını kullanarak dengede kalabilir mi? İnsan yeteneklerinin sınırlarını keşfedeceğiz ve sahtekârların internette ünlü olmak için ne kadar ileri gidebileceğini göreceğiz.

 

3 Ekim Cuma günü saat 22:25’ten itibaren başlayacak Akıl Oyunları dizisinde, hem izleyiciler hem de ekrandaki gönüllüler akıl oyunları, zekâ bulmacaları ve sosyal deneylere tabi tutulacak. Sosyal deneylerin tasarımı ve uygulanmasıyla, sokaktaki sıradan insanların gerçek yaşam durumlarında ahlâki seçimleri algılayışını, uygulayışını ve uyum sağlayışını keşfedip beyinlerinin aslında bu davranışı uygulatmak için nasıl çalıştığını keşfedeceğiz. Cep telefonuyla konuşurken etrafımızdaki dünyayı algılayışımız değişiyor mu? Çeşitli gruplar içinde istemsizce belirli şekillerde davranmaya mı eğilimliyiz? Bir ağaçta aslında yılan yokken bir grup insan birini o ağaçta yılan olduğuna ikna edebilir mi? Peki, kendimizi neden verdiğimiz sözleri tutmaya mecbur hissederiz? İşte tüm bunların cevabı bu programda yer alacak.


 

11 Ekim Cumartesi günü saat 21:30’dan itibaren başlayacak Beynimi Baştan Yarat dizisinde ise özel bir eğitimle herkesin daha akıllı olabileceğini, hafıza kapasitesini artırabileceğini ve zihinsel yaşlanmayı tersine çevirebileceğini ortaya koyan nöroplastisite bilimini keşfedeceğiz. Bu program, beyin plastisitesi fikrini teste tabi tutacak. Üç aylık bir süreçten sonra, sıradan beynini, bilimsel olarak onaylanmış bir eğitim programıyla “süper bir beyne” dönüştüren Todd Sampson'ı izleyeceğiz. Uzmanların insan beynini baştan yarattığı eşi benzeri olmayan Beynimi Baştan Yarat, zihinlerimizin nasıl çalıştığını ortaya koyan eğlenceli, hareketli ve büyüleyici bir yolculuk!

 

Eylül ve Ekim ayları boyunca Discovery Science ekranlarında yayınlanacak diğer programlardan İllüzyonist Ben Earl, Keith Barry ile Aldatmaca, Derren Brown: Kıyamet, Kontrol Ustaları ile izleyiciler ekranlara kilitlenecek.

Editör: TE Bilisim