TRT tarafındanhazırlanan yılbaşına özel içerikler, koronavirüs sebebiyle sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu yeni yıl akşamında seyircinin beğenisine sunulacak. Türkiye’nin gönlünde taht kurmuş unutulmaz isimler, canlı konserler ve dizilere ev sahipliği yapacak olan TRT ekranları, yılbaşı gecesinde eğlencenin adresi olacak.

 

“Kalk Gidelim”in final bölümünde sürpriz konuklar

TRT 1’in uzun soluklu aile dizisi “Kalk Gidelim” yılbaşı gecesinde yayımlanacak 135. bölümünde ekranlara veda ediyor. Final bölümünde müzik dünyasının ilgiyle takip edilen sanatçıları Gülşen, Kubat ve Göksel diziye konuk olacak. Sanatçılarınilk kez deneyimlediği oyunculuk performansları da ortaya renkli görüntüler çıkaracak. “Kalk Gidelim” yılbaşı özel bölümüyle 31 Aralık Perşembe saat 20.00’de TRT 1’de.

 

TRT 1’de nostalji rüzgârı esecek

Geçmişte TRT ekranlarında yer alan sanatçıların unutulmaz anlar yaşatacağı nostaljik yılbaşı programı “1’de Nostalji”, yılbaşı gecesi 00.15’te TRT 1’de ekrana gelecek. Zeki Müren’in unutulmaz yılbaşı konuşması ve eserleriyle başlayacak program, Yıldırım Gürses’ten Sezen Aksu’ya, Selami Şahin’den Muazzez Abacı’ya, Ajda Pekkan’dan Emel Sayın’a ve unutulmaz onlarca sanatçı ile izleyiciyi maziye uzanan bir yolculuğa çıkaracak.

 

Berlin ve Viyana Filarmoni Orkestrası’nın yeni yıl konseri canlı yayınla TRT 2’de

1882’den günümüze klasik müziğin en iyi orkestralarından biri olan Berlin Filarmoni Orkestrası’nın geleneksel olarak düzenlediği ‘‘Yeni Yıl Gala Konseri’’ yılbaşında saat 20.05’te canlı yayınla TRT 2’de ekrana gelecek.

Dünyanın en iyi senfonik müzik topluluklarından biri olan Viyana Filarmoni Orkestrası’nın her yıl 1 Ocak’ta verdiği geleneksel yılbaşı konseri ise 2021’in ilk gününde saat 13.15’teViyana’dan canlı yayınla TRT 2’de müzikseverlerle buluşacak.

2020 yılında Türkiye ve Dünya’da gerçekleşen sergiler, ödül törenleri, festivaller ve konserlerin yer aldığı, en önemli kültür ve sanat etkinliklerinin ay ay, gün gün özetlendiği 2020'de gerçekleşen sanatla ilgili her şeyin bir bakışta hatırlanacağı “2020 Kültür Sanat Yıllığı” programı yılbaşı akşamı saat 19.15’te Türkiye’nin kültür sanat kanalı TRT 2’de izleyicinin beğenisine sunulacak.

 

TRT Müzik’ten yılbaşına özel yayınlar

Yeni yıla girerken maziye özlem duyanlar için kaçırılmayacak içeriklerle; 1970, 80 ve 90'lı yılların unutulmaz şarkılarının ekrana geldiği “Yeni Yıl Nostaljisi” programı yılbaşı günü 12.50 - 17.10 ve 20.45’te TRT Müzik ekranında olacak.

TRT'nin zengin arşivinden derlenen; geçmişte büyük ilgi gören müzik programlarının kısa sohbetler ve sevilen şarkılar eşliğinde izleyiciye sunulduğu nostaljik program “Arşivden” ise Müzeyyen Senar’ın unutulmaz konserlerini yılbaşı günü saat 14.00’te TRT Müzik’te müzikseverler için ekrana getirecek.

Türk müzik tarihinde “Sanat Güneşi” olarak anılan Zeki Müren'in yeni yıla ‘merhaba’ derken tüm Türkiye’yi maziye uzanan bir yolculuğa davet ettiği “Zeki Müren ile Baş Başa” programı yılbaşı akşamı saat 19.05’te TRT Müzik’te evlere konuk olacak.

Ramazan ayı, tabii programlarıyla şenleniyor! Ramazan ayı, tabii programlarıyla şenleniyor!

 

2020’nin önemli spor gelişmeleri TRT Spor’da

TRT Spor’da yılbaşı akşamı saat 22.00’de ekrana gelecek “Almanak” programında, 2020 yılının öne çıkan spor gelişmeleri tek tek ele alınacak. Ardından saat 24.00’te ekrana gelecek “Bir Zamanlar Yılbaşı Özel” programında ise 2020 yılında hayatını kaybeden spor insanlarını başarılarıyla anlatılacak.

 

TRT FM’den yılbaşına özel müzik ziyafeti

Türkiye’nin en çok dinlenen radyo kanalı TRT FM, yılbaşı akşamı saat 20.00’den itibaren dinleyici isteklerinden oluşan parçalara yer verecek. 
Editör: TE Bilisim