Türk televizyon tarihinin en uzun savaş sahnesinin çekildiği ve dizide kullanılan atlar için Kazakistan’dan gelen özel ekibin oyunculara eğitim verdiği dizide her ayrıntı büyük titizlikle hazırlanıyor.

 

Türk televizyon tarihinin en uzun süren savaş sahnesi

Hazırlığı 60 gün, çekimleri ise 8 gün süren Türk televizyon tarihinin en uzun savaş sahnesi için 100 tanesi atlı olmak üzere toplamda 400 kişilik yardımcı oyuncu yer aldı. Oyuncularbir ay boyunca Hollywood filmlerinin koreografi çalışmalarını gerçekleştirenNomadStunts ekibinin aksiyon yönetmeni tarafındanaksiyon, at binme ve kılıç eğitimleri aldı. Kondisyon, devamlılık ve koordinasyon gibi çalışmalarda bulunan oyuncular bu süreçte zorlu bir eğitim programından geçti.

Birinci bölümdeki savaş sahnesi için 45 dublör ve 120 kişilik yardımcı oyuncu ekibi, çekim yapılacak mekânda 15 gün boyunca Kazak ekip NomadStunts tarafından zorlu bir aksiyon ve koreografi eğitiminden geçirildiler.Eğitimler sonunda hazır olan ekip NomadStunts önderliğinde 8 gün boyunca zorlu ve etkileyici savaş sahnesi için yoğun bir tempoda çekimler gerçekleştirildi. Çekimler sırasında herhangi bir olumsuzluk durumuna karşıambulans ve sağlık ekipleri ile veterinerler hazır bulundu.

 

Dizide kullanılan atlar için Kazakistan’dan özel ekip geldi

Aksiyon, at binme ve kılıç eğitimleri Hollywood filmlerinin koreografi çalışmalarını gerçekleştiren Kazak ekip NomadStunts tarafından verildi. Nomad ekibinden getirilen at ustaları Anadolu’nun çeşitli şehirlerini dolaşıp, yaklaşık 150 at arasından eğitime müsait olan 15 atın proje bünyesine katılması sağlandı. Bir aylık eğitim ile savaş sahneleri için özel olarak hazırlanan atlar; şaha kalkma, yatma ve savaş düzeni gibi eğitimler aldı. Ayrıca dünyada ve Türkiye’de nadir elde edilen at ustası unvanına sahip Janbi Ceylan da binicilik eğitimlerinde oyunculara destekte bulundu. Ok atma eğitimleri ise Dünya Menzil Okçuluğu rekortmeni İbrahim Balaban tarafından verildi.

 

Her ayrıntı titizlikle hazırlandı

Dizi içingerçekleştirilenüçyıllıksenaryoçalışmasınınardından 13 aylıkhazırlıksürecindeher ayrıntı titizlikle hazırlandı. Açıkvekapalıolmaküzereinşaedilenikiayrıplato için 350 dekor çalışanı, 100 marangozve 60 kişilikdestekekibi görevaldı. Özelolarakhazırlanan 7500 m2 kapalıplato içerisineSaray, MedreseveKervansaray; 50 bin m2 açıkplatodaAnadoluSelçukluObasıveKınıkObası, ŞelemzarŞehri, İsfahanŞehriveBizansKalesikuruldu. Özelkostüm atölyelerindeise dönemeait 3500 adetaksesuarve 5000 parçalıkkostümlerimaledildi. 
Editör: TE Bilisim