TRT 1’in yeni dizisi “Uyanış: Büyük Selçuklu” ilk bölümünde olduğu gibi ikinci bölümüyle de izleyiciyi ekran başına kilitledi. Sultan Melikşah’ın yıllar sonra oğlu Sencer’i görmek için attığı adımlarla dizinin 2. bölümünün finalinde izleyicinin adeta nefeslerini kesti. Dizinin gelecek bölümünde bu “büyük buluşmanın” ‘gerçekleşip, gerçekleşmeyeceği sorusu’ heyecan kasırgası yarattı.

Ölçümlere ve paylaşımlarda zirvede!

Yayınlandığı ilk bölümüyle ülkemizde izlenme oranları/reyting ölçümlerinde zirveye yerleşen Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi, önceki gün yayınlanan ikinci bölümüyle de bu konumunu perçinledi. Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin 2. Bölümü de, yayın öncesi, yayınlanma esnası ve yayın sonrası açısından, sosyal medyada da gününün en fazla paylaşılan konulardan biri oldu.

Reyting Şampiyonu

TRT 1’in yeni dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu sağladığı bu başarım ve ilgiyle, izlenme oranları anlamında adeta bir “reyting canavarı” ve üzerinde atıf ve alıntı yapılarak sosyal medyada paylaşılma yoğunluğu açısından da adeta “sosyal medya fenomeni” olarak tanımlanmaya ve yorumlanmaya başlandı.

Yeni bölüm merakla bekleniyor

Başarılı prodüksiyonu, önemli isimlerden oluşan zengin oyuncu kadrosu ve tarihimizin en görkemli kesitlerinden birine ışık tutan sürükleyici hikâyesiyle‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ nun12 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de yayınlanacak 3. Bölümü de heyecanla bekleniyor.

Dizinin ekranlara gelen üçüncü bölüm fragmanında Sencer, Batıniler’in pususuna düşerken, Sultan Melikşah ise Bizans askerlerine karşı mücadele veriyor. Selçuklular ile bu iki düşman taraf arasındaki savaşın çok daha fazla kızışacağı yeni bölümde Terken Hatun’un entrika planları ekrana gelecek ayrıca bu bölümde, Turna Hatun, karşısında babası İlteber’i bulacak… 
Editör: TE Bilisim