Yayın kuşaklarını izleyenleri için güncelleyen, her hafta yeni ve özel içerikleri ekrana getiren TRT, bu hafta da her yaştan izleyiciye özel programları yayınlamaya devam ediyor. TRT, bu haftanın öne çıkan içeriklerini izleyicileri için derledi.

 

TRT 1

TRT 1, dizi ve programlarının yeni bölümlerini ekrana getirmeye devam ediyor. Tutunamayanlar Çevrimiçi, Ev Yapımı ve Kalk Gidelim Eve dizileri yeni bölümleriyle izleyici karşısına çıkarken Ramazan ayına özel olarak hazırlanan içerikleri Mesnevi’den Hikayeler, Kuşlarla Yolculuk ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması da her gün izleyiciyle buluşuyor.

 

·         Soru Küpü

Stüdyosuz, sunucusuz ve kameramansız formatıyla izleyici karşısına çıkan sosyal oyun programı Soru Küpü’nün ikinci bölümü pazartesi akşamı saat 21.45’te TRT 1’de ekrana geliyor. Genel kültür, sanat, tarih, medya, günlük yaşam, bilim, edebiyat, teknoloji ve ülkemiz hakkında görsel ve işitsel sorular soran “Soru Küpü” yine keyifli bir yarışmaya imza atacak.  Ünlü oyuncular Zafer Algöz ve Ekin Türkmen’in yer aldığı bölümde, Özel ve Gedikli aileleri en doğal ev halleri ile TRT 1 izleyicisinin karşısına çıkıyor.



TRT 2

TRT 2, sanat dolu programlarını ekrana getirmeye devam ediyor. Özel programlar, konserler ve gösterilerle izleyicilere bir kültür şöleni yaşatıyor.

 

·         Tarih Söyleşileri

Tarih Söyleşileri’nde bu hafta “Osmanlı’nın iç ve dış yardımları” konuşulacak. Prof. Fatma Ürekli ve Dr. Recep Çelik’in konuk olacağı program 4 Mayıs Pazartesi akşamı saat 23.00’te TRT 2’de.

 

     ·         2 Cellos 2 Faces (1. Gösterim)

TRT 2, eşsiz bir müzik belgeselini ekrana getiriyor. İzleyiciler, verdikleri konserler ve performansları ile dünya çapında şöhrete kavuşan 2Cellos'un üyeleri Luka Sulic ve StiepanHauser'in zihinsel ve duygusal dünyalarına bir yolculuğa çıkacak. Bu özel belgesel, 5 Mayıs Salı akşamı saat 20.15’te TRT 2’de.

·         Anjelika Akbar ile Sesler

TRT 2’nin beğeni ile takip edilen programlarından biri olan Anjelika Akbar ile Sesler’in bu haftaki konuğu sevilen oyuncu Açelya Akkoyun. Sanat dolu keyifli sohbet, 7 Mayıs Perşembe akşamı saat 23.30’te ekrana gelecek.

·         Konser Zamanı: Osmanlı’dan Viyana’ya

Şef Orhan Şallıel’in hayalinden yola çıkılarak oluşturulan “Osmanlı’dan Viyana’ya “ konseri TRT 2’de ekrana gelecek. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde hanedan üyelerinin aldıkları batı müziği eğitimi sonrası ortaya çıkan besteler ilk kez büyük bir senfoni orkestrası ile icra ediliyor. Konser Zamanı: Osmanlı’dan Viyana’ya 8 Mayıs Cuma akşamı saat 20.30’da izleyici karşısında olacak.

 

  • Yabancı sinemada bu hafta:Milyoner ve Annem

Milyoner (SlumdogMillionaire) -9 Mayıs Cumartesi 21.30

2008 yapımı Milyoner, Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde aday gösterildiği altı dalın beşinden ödül aldı. Film 11 Ocak 2009'da En İyi Drama Filmi Ödülü de dahil aday gösterildiği dört kategoride de ödülün sahibi oldu. Film ayrıca BAFTA Ödülleri'nde aday gösterildiği on bir dalın yedisinde ve Akademi Ödülleri'nde aday gösterildiği on dalın sekizinde ödülün sahibi oldu.

Filmin konusu: Jamal Malik Mumbai'nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan'da katıldığı bir bilgi yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına

sadece bir adım kalmıştır. Şovun o gecelik bitmesinin ardından Jamal, eğitimsiz olan birinin bu kadar büyük başarıyı ancak hile yoluyla gösterebileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Ama yarışmadaki her sorunun cevabıyla o gece Jamal'ın inanılması zor gerçek hikayesi ortaya çıkacaktır. Fakat sadece bir soru gizemini koruyacaktır.

 

Annem (MiaMadre) – 10 Mayıs Pazar 21.30

Annem, NanniMoretti'nin yönettiği 2015 İtalyan-Fransız yapımı bir drama filmidir. 2015 Cannes Film Festivali'nde Palmed'Or için yarışmak üzere seçildi. 2015 Toronto Uluslararası Film Festivali'nin Özel Sunumlar bölümünde gösterilmiştir.

Filmin konusu: Gerçek bir varoluşsal bunalımın ortasında bir yönetmen olan Margherita, kızının sorunları, son filminin yıldızı Amerikalı oyuncunun kaprisleri ve aşırı güçlü bir karakter olan ağabeyinin tavırları nedeniyle kendini güçsüz hissetmektedir. Ancak en büyük derdi, annesinin yakalandığı ölümcül hastalıktır. Ona yeterince yardımcı olamadığı için bir suçluluk da duymaktadır.

 

TRT BELGESEL

TRT Belgesel, büyük bir beğeni ile izlenen yapımlarını ekrana getirmeye devam ediyor.

Yiyeceklerin, sofralara gelene kadar yaşadığı maceraları ekrana getiren Yiyeceğin Serüveni, yeni bölümüyle 9 Mayıs Cumartesi akşamı saat 20.30’da TRT Belgesel’de ekrana gelecek. Yiyecekleri üretim ve fabrika aşamalarının detaylarını izleyicilere aktaran belgesel, yine ilgi çekici bir bölümde ekranda olacak.

 

TRT MÜZİK

 TRT Müzik, Ramazan’a özel içerikleriylebu hafta da gönülleri fethetmeye devam ediyor. İftardan önce Merhum İsmail Coşar’ın seslendirdiği ilahiler ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile kalpler huzur doluyor. İftardan sonra ekranda müzik şöleni yaşatan TRT Müzik, Sami Yusuf Konserleri, Türk Sanat Müziği’nin huzur dolu nağmeleri ve yeni programı Evden Eve Müzik ile evlere konuk oluyor.

·         Gönül Bahçesi

Merhum İsmail Coşar’ın değerli ilahileri seslendirdiği program, izleyenlerin gönül bahçelerinde tatlı bir iz bırakıyor. “Gönül Bahçesi” Ramazan ayı boyunca her gün iftardan önce TRT Müzik’te.

·         Sami Yusuf Konserleri

Ramazan boyunca her perşembe 21.15’te Sami Yusuf’un bir konserini ekrana getiren TRT Müzik, iftar sonrası da izleyicilerine keyifli anlar yaşatıyor. 7 Mayıs Perşembe günü yayınlanacak konserde Nusret Fatih Ali Khan’dan da hatırlanacağı MusttMustt eseri, Sami Yusuf ve orkestrası tarafından yorumlanacak.

·         Unutulmayanlar

Yusuf Güney’in her hafta farklı bir konukla sohbetler eşliğinde sunduğu “Unutulmayanlar” programı her hafta cuma günü saat 20.30’da ekrana geliyor. Her bölümde farklı bir sanatçının konu edinildiği programda bu hafta Türk Pop Müziği’nin unutulmaz sanatçısı Kayahan’ın şarkıları söylenecek. Bu haftaki programın konuğu ise Kayahan’ın kızı Beste Açar olacak.

·         Evden Eve Müzik

TRT Müzik’in yeni içeriği “Evden Eve Müzik” programı 2 Mayıs Cumartesi’nden itibaren ekrana gelmeye başladı. Uğur Önür - Umut Sülünoğlu, Tuğçe Pala - Bora Dicle gibi ikililerin evlerinden karşılıklı çalıp söyledikleri, daha sonra kurgu ile birleştirilip konser haline getirilen program her cumartesi - pazar 17.30’da TRT Müzik’te.

·          Arşivden

Bir ömre sığmayan hatıralar, gönüllerde taht kuran isimler TRT Müzik’in eşsiz arşivi ile haftanın her günü saat 13.00’te evlere konuk olmaya ve izleyenleri geçmişe yolculuğa çıkarmaya devam ediyor. Arşivden’inbu hafta öne çıkan 3 Mayıs Pazar günkü bölümünde ise Klasik Türk Müziği’nin unutulmaz sanatçılarından Safiye Ayla müzikseverlerin evlerine konuk oluyor.

 

TRT ÇOCUK

 

Minik izleyicileri için özel içerikler üreten TRT Çocuk, sevilen çizgi dizilerin yeni bölümlerini her gün ekrana getirmeye devam ediyor. 23 Nisan’dan itibaren yeni bölümleriyle izleyiciyle buluşan Yade, Pırıl, İbi, Ege ile Gaga, Elif ve Arkadaşları ile çocuklar macera dolu yolculuğa çıkıyor. Ayrıca TRT Çocuk’ta her Ramazan yayınlanan Ramazan Tayfa bu Ramazan’da da ekrana geliyor. 

Editör: TE Bilisim