Türkiye’nin kültür sanat kanalı TRT 2, bu hafta da izleyenlerine sinema şöleni yaşatacak. Her akşam ödüllü ve prestijli filmleri sinemaseverlerle buluşturan ve birbirinden değerli yapımları ekrana getiren TRT 2’nin televizyonda ilk kez yer alacağı bu haftaki filmleri şu şekilde; 

Kardeşler

Aile, kızlarının öldürülmesini emretmiştir ve Yusuf'un da verilen karar doğrultusunda kız kardeşini tuzağa düşürmesiyle, Ramazan kardeşini öldürür. İşlediği cinayet sonucu Ramazan'ın hapse girmesi gerekmektedir fakat Yusuf’un yaşı küçük olması ona ceza indirimi sağlayacağından, suçu üstlenerek abisi yerine hapse girer. Dört yıl hapiste kalan Yusuf, şartlı tahliye olunca ailesi ile tekrar bir araya gelir. Özgürlüğüne kavuşan Yusuf, çektiği vicdan azabı ile bu sefer de dışarıda hapis hayatı yaşar. Kardeşler 7 Haziran Çarşamba saat 21.00’de TV’de ilk kez TRT 2’de.

 

Yönetmen: Ömür Atay

Oyuncular: Yiğit Ege Yazar, Caner Şahin, Gözde Mutluer

Yapım Yılı, Ülke: 2018, Almanya, Türkiye, Bulgaristan

Ödüller: Adana Film Festivali En İyi Aktör





Özgürlük Savaşçısı -Free State of Jones

Amerika iç savaşı zamanında güneyli bir çiftçi olan Jones yanında çalışan işçilerle beraber adaletsizliğe, ırkçılığa ve haksızlığa karşı başkaldırarak büyük bir özgürlük savaşı veriyorlar. Özgürlük Savaşçısı 19 Haziran Cuma saat 21.30’da TV’de ilk kez TRT 2’de.

Yönetmen: GavinO’Connor

Oyuncular: MatthewMcConaughey, Keri Russell, Mahershala Ali, Gugu Mbatha-Raw, Lara Grice

Yapım Yılı, Ülke: 2016, ABD

 

Geçmişin Sırları -After the Wedding

Isabel, Hindistan’a yerleşir ve hayatını bir yetimhaneye adar. Yetimhanenin kötü şartlarını düzeltmek için New York’taki başarılı ve zengin bir iş insanından destek istemektedir. Bu iş insanı Theresa yetimhaneye milyonlar bağışlayacaktır ancak Isabel’den tek bir isteği vardır; kızının düğününe gelmesi… Bu düğünde ortaya çıkacak sırlardan sonra ise her ikisinin hayatı da bir daha eskisi gibi olmayacaktır. Geçmişin Sırları 20 Haziran Cumartesi saat 21.30’da TV’de ilk kez TRT 2’de.

 

Yönetmen: BartFreundlich

Oyuncular: Michelle Williams, JulianneMoore, BillyCrudup

Yapım Yılı, Ülke: 2019, ABD

Editör: TE Bilisim