Discovery ve TOUR tarafından ortak geliştirilen canlı yayın ve dijital yayın platformu GOLFTV, Ocak 2019’dan itibaren PGA TOUR ile güçleniyor. Programlar, içerik üretimi, hikaye anlatıcılığı gibi konularda Woods ile işbirliği yapacak olan GOLFTV, izleyicilere bu ikonik oyuncunun hayatına, zihnine ve performansına daha yakından bakma imkanı sunacak.

GOLFTV ortaklığı sayesinde hayranları Woods’un bilinmeyen yönlerini öğrenecek, günlük egzersiz rutinlerine, antrenman programına ve yollarda geçen hayatına yakından bakma fırsatı yakalayacaklar.

Konu ile ilgili konuşan Woods “Eurosport, Olimpiyatlar ve PGA TOUR’da GOLFTV lansmanı ile küresel bir spor platformu oluşturan Discovery ve David Zaslav'ı izliyordum. GOLFTV’nin vizyonunu ve küresel alanda golfün tek adresi olmak için gösterdiği çabayı ve azmi seviyorum. İletişim kurabilmek için kendi platformuma sahip olmak, takımımın ve Discovery ekibinin yoğun çalışmalarının başarısıdır.” dedi.

“Golfe yeni başlayan ve de uzun yıllardır bu sporun bir parçası olan herkes için içerik üreteceğiz. Daha önce hiç bilinmeyenleri ve duyulmayan hikayeleri paylaşağım. Bu, golf ve benim adıma çok heyecan verici bir zaman, ayrıca tüm dünyada bu oyunu büyüten bir vizyonun parçası olmak da inanılmaz. Tüm bildiklerimi GOLFTV’de paylaşmak için sabırsızlanıyorum.” diye ekledi.

 

Woods ve GOLFTV işbirliği ile yapılacaklar arasında:

·         Oyununuzu geliştirmeniz için haftalık egzersiz ve eğitim videoları

·         Tiger’ın antrenman sürecine özel bir bakış

·         PGA TOUR öncesi ve sonrası kamera arkası bağlantısı

·         Round sonrası özel ve eşsiz yorumlar

 

Woods için videoda bir ilk olan bu içerik, Discovery'nin kendisinin ya da bir ortaklık aracılığı ile yayın yapacağı Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere, küresel olarak yalnızca GOLFTV'ye özel olacak.

Discovery Başkanı ve CEO’su David Zaslav, “Gerçek bir süperstar olan Tiger Woods’un Discovery ve GOLFTV ailesine katılıyor olmasından ötürü çok heyecanlıyım. Discovery’nin özünde en özgün ve güvenilir isimlerin sunduğu kaliteli hikaye anlatımı bulunmaktadır. Tiger, dünyanın dört bir yanında sevilen ve takip edilen dünya çapında bir sporcu ve kültürel bir figür. Tiger ile küresel ortaklığımız, küresel medya platformlarını genişletmek, uluslararası dağıtım ve teknoloji altyapımızdan yararlanmak, kitleleri toplamak ve uzun vadeli değer oluşturmak için sadece en iyi yetenekle işbirliği yapma stratejimizin mükemmel bir örneğidir.” dedi.

“Tiger’ın bize katılmasıyla, GOLFTV'nin kapsamlı spor akışı, golf taraftarları için en önemli şeyleri ne zaman ve nerede görmek istedikleri konusunda yeni altın standardı olacağından eminim.” diye ekledi.

GOLFTV ile bu ortaklık Woods’un kariyerinde çok güzel bir zamana denk geldi. Eski formuna kavuşan Woods, Eylül’de 2018 TOUR Şampiyonası’nı kazanarak tarihi bir başarıya imza atarak, sahalara muhteşem bir dönüş yaptı.

Discovery Golf’un Başkanı ve Genel Müdürü Alex Kaplan; Tiger’ı GOLFTV ekibinde görmek bizim için büyük bir ayrıcalık. Bu oyunla iligli başka hiç kimsenin dünya çapında Tiger gibi bir bilinirliği, hayran kitlesi yok. Tiger gerek sahada gerekse saha dışında insanlarla paylaşabileceği deneyim ve bilgiye sahip. Biz de ona tam da bunu yapabilmesi için küresel bir platform sağlayabilmekten büyük heyecan duyuyoruz. 200’den fazla pazarda yer alan seyircilerimize Tiger’ı yeşil sahada ve kamera arkasında daha yakından tanıma imkanı sunuyoruz”

“Tiger ile uzun soluklu ortaklığımız, önümüzdeki senelerde GOLFTV’yi golf ile ilgili her şeye sahip gerçek bir ekosistem haline getirme hedefimizin bir yansıması. Seyirciler sadece izlemekle kalmayacak öğrenecek ve oynayacak da” dedi.

PGA TOUR tarafından desteklenen GOLFTV Ocak 2019* itibari ile izleyicilerin beğenisine sunulacak. Her sene 2 bin saatin üzerinde canlı yayının yanı sıra en heyecanlı anlar, yıldız oyuncular ve turnuvalardan oluşan geniş bir yelpazede premium içeriği her ekranda ve cihazda istedikleri anda izleme olanağı sunuyor. PGA TOUR canlı yayını oldukça geniş çaplı olacak ve THE PLAYERS Şampiyonası, GedExCup ve Presidents Cup’ı da içerecek.

DISCOVERY SPORTS; Eurosport ve Eurosport Player, Olimpiyat Oyunları, Tour de France, Giro d’Italia, La Vuelta a Espana, Wimbledon, Amerika Açık, Roland Garros, Avustralya Açık, ATP Tour, Bundesliga, İngiltere Premier Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Eliteserien, Six Nations Rugby, FIS Ski World Championshipo, Moto GP ve Formula E gibi pek çok premium spor ve etkinlikler ile pek çok marka ve özel ortaklıklar sayesinde canlı spor yayınında dünya lideridir.