TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Vuslat, 18 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00’da on birinci bölümüyle ekranlara geliyor.

Tüm karakterlerin insana ait hallerini İbni Arabi’nin Satranc-ı Urefa oyunu ile anlatan “Vuslat”ınon birinci bölümünde neler olacak:

TRT 1’in sevilen dizisi Vuslat’ın bu haftaki on birinci bölümünde Feride, Yalçın’a videoyu teslim etmekten son anda vazgeçer. Aziz’in evden taşınma haberi Perihan’ı çileden çıkartır. Kerem ile Sultan fotoğrafta gördükleri kişinin peşine düşerken, Yalçın’ı da beklenmedik bir sürpriz bekler. Kerem, karakola giderek komisere bir teklifte bulunur. Fırat, hastalığı halen devam eden Aneta’yı eve getirir. Eve geri dönen Fırat evle ilgili yaşananların hepsini öğrenir. Perihan, Nehir ile Aziz’in nişanını yapmaya karar verir. Kerem Nehir ile birlikte yeni bir oyun oynar. Şirkette çok ciddi krizleri arka arkaya yaşan Aziz, Salih Baba’yı ziyaret eder.

 

“Vuslat” Hakkında

Vuslat, bir “aşk yolculuğu”nun serüvenini anlatıyor. Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı gibi imkânsız aşkların hikayelerinden ilham alan “Vuslat”, İbn Arabi’nin Satranc-ı Urefa oyununun üzerine inşa ediliyor. Bu oyun, İslam tasavvufunda kişinin “İnsan-ı Kâmil” olma yolculuğundaki 101 basamaktan oluşuyor. Oyunun her basamağındaki maddeler ise “iyi insan” olmak için gereken temel insani kavramlardan başlayarak, derinleşen bir yapıyı irdeliyor.

 

Vuslat 18 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00’da TRT 1 ekranlarında!

 

KÜNYE:

Yapım                                   : A23 Medya

Yapımcılar                :Uğur Veli / Raif İnan

Yönetmen                 :Barış Yöş

Senaryo                     :Betül Yağsağan

 

OYUNCULAR:

Kadir Doğulu, Devrim Özkan, Mehmet Özgür; Ümit Kantarcılar; Gamze Süner Atay; Murat Karasu, Baran Bölükbaşı, Serra Pirinç, Osman Alkaş, Nurhan Özenen, Gözde Kaya, Erdem Akakçe Özcan Varaylı, Hikmet Körmükçü, Pelin Uluksar, Şeyla Halis, Veysel Diker, Mehmet Emin Kadıhan, Mert Karabulut, Barış Kışlak, Başak Kaya, Doğukan Töngel, Mehmet Halil Çelik, İpek Muştu, Elif Özkul Ali Çiçek

 

Editör: TE Bilisim