DISCOVERY NETWORKS INTERNATIONAL Nelson Mandela’nın hayatını Onurlandırmak için hazırlanan “BİR MANDELA VARDI”yı sunar

 

 

“Bütün insanların uyum içinde beraberce yaşayabildiği özgür bir toplum idealini benimsedim. Yaşamımı bu ideale adadım… Ancak gerekirse bu ideal için ölmeye de hazırım.”

—Nelson Mandela, 1918-2013

 

Nelson Mandela’nın aramızdan ayrılmasının ardından Discovery Networks International (DNI) dünyaca ünlü Güney Afrikalı efsanevi liderin inanılmaz hayat hikayesini konu alan “Bir Mandela Vardı belgeselini sunmaktan gurur duyuyor.   

 

Bir saatlik belgesel Mandela’nın kişisel hikayesine, özgürlük için verdiği inanılmaz mücadeleye ve bu süreçte aldığı kararlara tarihsel bir bakış sunuyor. Mandela’nın en yakınında olan ve kendisini en iyi tanıyan kişilerin duygu yüklü röportajlarını da içeren belgesel “Bir Mandela Vardı” 15 Aralık Pazar günü saat 21:30’da Discovery Channel ekranlarında yayınlanacak.   

 

DNI Başkan Yardımcısı ve İçerik Yöneticisi Luis Silberwasser “Nelson Mandela’nın arkadaşları, yoldaşları ve çalışma arkadaşlarının buluştuğu Bir Mandela Vardı, Mandela’nın sıra dışı politik hayatını ve hepimiz üzerindeki tartışılmaz etkisini anlatıyor. Discovery’nin güçlü ve duygusal hikaye anlatımına bir örnek teşkil edecek bu hayat hikayesini tüm dünyada izleyicilerimizle paylaşıyor olmaktan büyük onur duyuyoruz” dedi.

 

Bir Mandela Vardı, Nelson Mandela’nın sadece Güney Afrika’da değil,  tüm dünyada nasıl umut ve barışın sembolü haline geldiğini anlatıyor. En yakın arkadaşlarının Mandela’nın dünyasına içten ve benzersiz bir bakış sağlamasının yanı sıra belgesel Mandela’nın hayatı süresince karşılaştığı zor kararlara ve 95 yılık yaşamına damga vuran cesaretine, dürüstlüğüne ve özgürlük tutkusuna dikkat çekiyor. 

 

Anlatımı İngiliz yıldız David Harewood tarafından üstlenilen belgesel, röportajlar ve Mandela’nın 1960 yılında Sharpeville katliamı ile başlayan kendi kitabı “A long walk to freedom” için kaleme aldığı notları ile destekleniyor. Bu genç siyahi avukatın tüm Güney Afrika vatandaşlarının eşit haklara sahip olması için verdiği mücadelelerinden, örgütü “uMkhonto weSizwe” (Spear of the Nation)ın doğuşuna; Mandela’nın haksız yere 27 yıllığına hapsedilmesinden, maruz bırakıldığı aşağılamalara ve sonunda salıverilmesine olanak sağlayan uluslararası kampanyaya kadar; Bir Mandela Vardı, Mandela’nın kendisi ve tüm Güney Afrikalılar için verdiği dokunaklı özgürlük mücadelesini tarihsel sırada tüm detayları ile anlatıyor.

 

Mandela’nın belgeselde yer alan arkadaşları ve yoldaşları;

·        Brian Widlake, İngiliz TV sunucusu – Tüm dünyada şok etkisi yaratan ilk global Mandela röportajını gerçekleştirmek için, ile Güney Afrika’nın korkulan gizli servisinden nasıl kaçmayı başardığının heyecan verici hikayesini ilk defa anlatıyor

  • Dr Niel Barnard, Mandela’nın esareti sırasında Güney Afrika İstihbarat Servisi’nin başı – De Klerk’i Mandela ile konuşması gerektiğine nasıl ikna ettiğini tüm içtenliği ile anlatıyor
  • FW De Klerk, Eski Güney Afrika Başkanı 
  • Shaun Johnson, Arkadaşı ve gazeteci
  • George Bizos, Arkadaşı ve avukat
  • Jesse Jackson, Amerikalı politik aktivist 
  • Dennis Goldberg, Arkadaşı ve aynı davada sanık
  • Ahmed Kathrada, Arkadaşı ve Robben Island’da hapishane arkadaşı
  • Andrew Mlangeni, Arkadaşı ve Robben Island’da hapishane arkadaşı

 

Bir Mandela Vardı, DNI için Darlow Smithson Productions tarafından hazırlanmıştır. DNI adına Sarah T. Davied, Darlow Smithson Productions adına ise Iain Riddick filmin yapımcılığını üstlenmiştir. Mandela’ya duyulan saygı dolayısıyla bu filmin sonunda jenerikler yayınlanmayacaktır. 

Editör: TE Bilisim