Bakü’deki Murad Altay, namlusunu çevirdiği Süleyman Hekimoğlu’nun canını almak üzere saniyeleri sayarken; MİT’in İstanbul’daki Antiterör Birimi tetiği çekmek üzere olan Murad’ı durdurmaya çalışmaktadır. Milli İstihbarat’ın anlatılmayan hikâyesi “KIZILELMA”; yeni bölümüyle 26 Eylül Cuma akşamı TRT 1’de!

 

İkinci sezonunda, daha da heyecanlı, daha da iddialı hikayesiyle izleyicilerinin karşısına çıkan “KIZILELMA”da; Bakü’deki Murad Altay, namlusunu çevirdiği Süleyman Hekimoğlu’nun canını almak üzere saniyeleri sayarken, MİT’in İstanbul’daki Antiterör Birimi’nde ölüm-kalım yarışı başlamıştır. Müsteşar yardımcısı Cahit Atakan; Murad’ın başına buyruk çıktığı bu Azerbaycan Operasyonu’ndaki hedefin, 90’lı yılların fırtınalı ve karanlık ismi Hekimoğlu olduğunu anlamıştır. Atakan’ın talimatıyla harekete geçen Birim, tüm imkânlarını kullanarak tetiği çekmek üzere olan Murad’ı durdurmaya çalışmaktadır. Murad bir türlü Hekimoğlu’nun MİT için neden bu kadar önemli olduğunu çözemez. Anlaşılan bu eski ve esrarengiz adamın bilinen geçmişi, bir buzdağının sadece görünen kısmıdır.

Murad, Hekimoğlu’nun geçmişiyle kendi geçmişi arasında gizemli bir bağlantı olduğunu hisseder. Murad ve Hekimoğlu, Bakü’deki hapishaneden İstanbul’a uzanan yolda, Hekimoğlu’nu ortadan kaldırmaya çalışan bir suikast timiyle karşı karşıya kalırlar. Hekimoğlu’nu yok etme planını hayata geçirmeye çalışan Arman; Hekimoğlu’nun Türk devletiyle ortaklaşa çalışmasının, kendisi açısından ne gibi felaketlere yol açabileceğini çok iyi bilmektedir. Aynı zamanda Türkiye için planlarına da devam eden Arman, hazırladığı suikast listesiyle Türkiye’nin sinir uçlarına doğru ani taarruzlara kalkmaya niyetlidir. Birlikte çalıştığı yabancı istihbarat temsilcilerinin hayata geçireceği ilk adım ise gerçekten de ses getirici ve sarsıcı olacaktır.

Diğer taraftan Mert’in aniden rahatsızlanmasıyla Hasan Kırımlı’nın huzur dolu evine adeta bir yıldırım düşer. Adalet’in korku dolu sesiyle ne yapacağını bilmeden hastaneye koşan Hasan; doktorun anlattıklarıyla iyice darmadağın olur...

Osman Sınav’ın yapımcılığını üstlendiği, Süleyman Çobanoğlu’nun senaryosunu kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Raşit Çelikezer’in yaptığı “KIZILELMA”da; Furkan Palalı, Aslıhan Güner, Zeynep Eronat, Burak Sergen, Ahmet Levendoğlu, Erdal Cindoruk, Miraç Eronat, Adnan Biricik, Mesut Yılmaz, Osman Karagöz, Hasan Yalnızoğlu, Ceyda Saltadal, Selin Altay ve Nilay Duru rol alıyor. “KIZILELMA”nın yeni sezonunda konsept danışmanlığını ise eski istihbaratçı, yazar ve istihbarat analizcisi Prof. Dr. Mahir Kaynak üstleniyor.

 

Türkiye’nin kendi hikayesini, ilk kez bir “Türk ajan dizisi”yle ekranlara taşıyan “KIZILELMA”; yeni bölümüyle 26 Eylül 2014, Cuma akşamı saat 19:50’de TRT 1’de!

Editör: TE Bilisim