İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Wolfgang Amadeus Mozart’ın doğum, Giuseppe Verdi’nin ölüm yıl dönümü nedeniyle özel bir anma konseri düzenlenecek. Her iki sanatçının eserlerinin aynı sahnede seslendirileceği “Mozart ve Verdi Anma Konsericanlı yayınla TRT 2’de ekrana gelecek.

27 Ocak 1756'da doğan Avusturyalı besteciWolfgang Amadeus Mozart ve 27 Ocak 1901'de vefat eden İtalyan besteci Giuseppe Verdi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından icra edilecek eserlerle anılacak. İki büyük bestecinin eserleri orkestradaki değerli sanatçıların seslendirmeleriyle tekrardan hayat bulacak.

35 yıllık kısa ömrüne 600’den fazla eser sığdıran ve müzik tarihinin zirvelerinden kabul edilenMozart’ın ve tüm dünyada eserleri en çok sahnelenen opera bestecilerinden birisi kabul edilen Verdi’nin anısına düzenlenecek konserle klasik müzik severlerin yakından bildiği eserler seslendirilecek.

Kara Ağaç’a beklenmedik misafir Kara Ağaç’a beklenmedik misafir

1927’de inşa edilen ve yüz yıla yaklaşan ömrüyle İstanbul’un kültür, sanat hayatının simge binalarından biri olan Süreyya Operası’nda, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve solistlerinin icra edeceği “Mozart ve Verdi Anma Konseri”, 27 Ocak Çarşamba saat 20.00’de canlı yayınla TRT 2’de sanatseverlerle buluşacak. 

Editör: TE Bilisim