Dünyanın ve ülkemizin zor günler geçirdiği bu zamanda, Ramazan ayının huzuruna eşlik etmek gayesiyle, TRT1 ekranlarında yeni bir program başlıyor: Mesnevi’den Hikâyeler…

Ramazan ayı boyunca her gün yayınlanacak olan ”Mesnevi’den Hikâyeler” programında; Hazreti Mevlana'nın Mesnevisinden hikâyeler, şiirlerinden en güzel mısralar; Bahadır Yenişehirlioğlu’nun yorumuyla ekranlara gelecek.

Mesnevi’den Hikayeler ilmi derinliği, fikirleri ve ışığı ile geçmişte bu toprakları, günümüzde ise tüm dünyayı aydınlatan Mevlana’yı, günümüz insanına, gençlere, dünya toplumlarına ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla hazırlandı…

Bahadır Yenişehirlioğlu’nun sunumuyla ekrana gelecek olan programda; geçmişte büyük alimlerinilmi derinliklerini halka ulaştıran, binlerce yıllık gelenekle günümüzde, batı dünyasında Mevlana’yı “yeni bir ekol” haline getiren yöntem bir araya getirildi.

Geçmişin bilgeleri ve âlimler; dini bilgi ve ilmi meseleleri anlatırken çoğunlukla meseller kullanmış; bu mesellerde anlatmak istedikleri derin ilmi bilgileri yaşanmışlıklarla örneklemişlerdir.

Öte yandan insan iletişimini ve toplumsal yapıyı etüt etmiş olan bu âlimler; bilgiyi insan kalbine işlemek amacıyla, eserlerinde beyitler ve şiirler de kullanmışlardır.

Şiirsel üslup ile insan kalbinin kapılarını açmış; örnekledikleri hikâyeler ile topluma mesajlarını anlaşılır bir yöntemle ulaştırmışlardır.

Nitekim onların bu yöntemleri geçmişte olduğu gibi günümüzde de milyonlarca kişiye ışık olmuştur.

Mevlana’nın eserlerindeki derinliği öz haline getirip halka ulaştıran beyit ve “kıssadan hisse” messel ve hikâyeler; ‘’MESNEVİ’DEN HİKÂYELER’’ Programı ile ramazan ayı boyuncu TRT1 ekranlarında olacak…

Editör: TE Bilisim