Sinagog saldırısının ardından, tüm ipuçları aynı adresi gösterir; MOSSAD. Murad Altay ise, sinagogla ilgili soruşturmaya devam etmek istese de, Hekimoğlu’nu güvenli bir adrese ulaştırmakla görevlendirilir. Milli İstihbarat’ın anlatılmayan hikayesi “KIZILELMA”; yeni bölümüyle 3 Ekim Cuma akşamı TRT 1’de!

Sinagoga yönelik bombalı saldırı girişimi tüm Türkiye’yi derinden sarsmış, MİT’in Antiterör Birimi’ni ise teyakkuza geçirmiştir. Daha önceden kimliğini tespit ettikleri ve Yekta’nın takip etmeye başladığı teröristin, bu saldırının faili olması araştırmalarını derinleştirmelerine sebep olur, fakat teröristle ve saldırının arkasındakilerle ilgili en hayatî bilgi Murad Altay’dan gelir. Hakiki düşmanla burun buruna gelen Murad’ın getirdiği bilgiler de, daha sonra Birim’in ulaşacağı istihbarat da hep aynı adrese işaret etmektedir: MOSSAD.

Murad, sinagog soruşturmasıyla ilgili çalışmaya devam etmek istese de, Meryem Hanım tarafından Hekimoğlu’nu güvenli bir adrese ulaştırmakla görevlendirilir. Eski mekânına ve eski dostlarına kavuşan Hekimoğlu’nun ise, eski günlerine kavuşma isteği de depreşir. Diğer taraftan Azra, Murad’la tekrar bir araya gelecek ve Murad’ın bundan sonraki hayatının bir yerlerinde olacağını ona hissettirecektir. Murad ise bu hissin üzerine kafa yoracak durumda değildir, başını her kaldırdığında, karşısında Azra’nın gözlerini bulmak; onun için şimdilik garip tesadüflerden ibarettir.


Sinagog eylemi sonrası gizlenen MOSSAD timi, Türkiye’de son günlerde yaşanan değişikliklerle ilgili hiç beklemedikleri bilgilere ulaşırlar. Kendileri açısından hayli endişe verici olan bu gelişmelere acilen müdahale etmeleri gerekmektedir. Bu topraklardaki en büyük müttefikleri olan Arman’la birlikte kurdukları plan çerçevesinde; Türkiye’nin, geçmişindeki bilinmezlerle hesaplaşmasının önü kesilmelidir. Büyük bir saldırı planlanır ve üstelik bu kez namlunun ucunda Hekimoğlu değil; Hekimoğlu’nun girift sırlarla örülü mazisinin kilidini açabilecek yegane anahtar olan Cahit Atakan vardır.


Osman Sınav’ın yapımcılığını üstlendiği, Süleyman Çobanoğlu’nun senaryosunu kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Raşit Çelikezer’in yaptığı “KIZILELMA”da; Furkan Palalı, Aslıhan Güner, Zeynep Eronat, Burak Sergen, Ahmet Levendoğlu, Erdal Cindoruk, Miraç Eronat, Adnan Biricik, Mesut Yılmaz, Osman Karagöz, Hasan Yalnızoğlu, Ceyda Saltadal, Selin Altay ve Nilay Duru rol alıyor. “KIZILELMA”nın yeni sezonunda konsept danışmanlığını ise eski istihbaratçı, yazar ve istihbarat analizcisi Prof. Dr. Mahir Kaynak üstleniyor.

 

Türkiye’nin kendi hikayesini, ilk kez bir “Türk ajan dizisi”yle ekranlara taşıyan “KIZILELMA”; yeni bölümüyle 3 Ekim 2014, Cuma akşamı saat 19:50’de TRT 1’de!

 

Editör: TE Bilisim