Yayında olan ve yayına hazırlanan dizileriyle Türkiye’nin önde gelen ekranı olma niteliğini sürdüren ve özellikle dizi yayınları yurt dışında çok geniş bir coğrafyada ilgiyle izlenilen TRT 1, 5 Kasım’da yepyeni bir diziyle izleyicisine merhaba demeye hazırlanıyor: İmparatoriçe Ki, nam-ı diğer “Demir Leydi”!

Sekiz asır önce bir imparatorluğu yöneten bir kadın!

Dizide,Cengiz Han’ın liderliğinde oluşturulanhanedanlıklardan birinin torunu olan Kubilay Han tarafından (Yuan) imparatorluğa dönüştüğü 13. yüzyılda; yani 1280-1368 yıllarında; bir kadının bir dönemde İmparatoriçeliğe giden hayat hikâyesi anlatılıyor: Aşkı, direnci, hüzünleri ve mücadeleci kişiliğiyle bir kadın; İmparatoriçe Ki!

İmparatoriçe Ki (Demir Leydi) Güney Kore Yapımı Bir Dizi

Kore dizilerinin yayınlandığı en eski Türk televizyon kanallarından birisi olan TRT 1, 5 Kasım’dan itibarenGüney Kore yapımı olan olan İmparatoriçe Ki dizisininsenaryosu, oyunculuğu ve seslendirmesiyleizleyicisini ekran başına kilitleyecek: İmparatoriçe Ki(Orijinal ismi: Empress Ki),Yuanİmparatorluğunda, Hanedanlığa tam otuz yedi yıl boyunca hükümranlık eden bir “Demir Leydi”ninhayatını, izleyicisiyle buluşturacak… Dizi, Koryo’da (Kore) doğan fakat Yuan İmparatorluğu’nda yaşayan ve hayatta kalabilmek için erkek kılığına girerek mücadele eden ve nihayetinde İmparatoriçelik mevkisine yükselen, “İmparatoriçe Ki’nin” (Ha Ji-Won) savaşımını, aşkını ve kendine özgü duruşunu anlatıyor…

 

“İmparatoriçe Ki” (5 Kasım 2018 ) birinci bölüm özeti:

Dizi, Ki’nin (ÇakalSungnyang) Koryo kralı WangYu için bir şeyler hissetmesine rağmen, İmparator Togon ile evlenerek Yuan İmparatoriçesi olmasıyla başlar ve hikâye Ki’nin çocukluğuna döner.

Sungnyang çocukken annesiyle birlikte cariye olarak satılmak üzere Yuan’a götürülürken, Koryo Prensi WangYu, tüm tutsak kadınları gizlice serbest bırakır.Ancak kadınların hepsi kaçarken öldürülür.

 

İmparatoriçe Ki, 5 Kasım’dan itibaren hafta içi her gün saat 17.00’te TRT 1’de!

 

Filmin Orijinal Adı: EMPRESS KI

Filmin Türkçe Adı: İMPARATORİÇE Kİ

Yapım Yılı ve Yeri: GÜNEY KORE, 2013

Hazırlayan Yapımcı Firma: MBC

Yönetmen: HAN HEE

Oyuncular: HYE RIN HAN, JI WON HA

Senarist: DAVID BANNON

 

“İmparatoriçe Ki” Dizisine Birbirinden Değerli Sanatçılar Ses vermektedir

İmparatoriçe Ki dizi filminin seslendirmesini her biri kariyer sahibi değerli sanatçılar yapmaktadır: İşte “Cast” a yani dizide canlandırılan karakterlere “ses veren” sanatçılar ve önceki deneyimleri:

Ki Seung – Nyang (İmparatoriçe Ki) –Berna Konur

Film Seslendirme Sanatçısı ve Ankara Devlet Tiyatrosu Oyuncusu

Muhteşem Kraliçe ve Arı Maya Seslendirme çalışmalarından bazıları 1980’den bu yana seslendirme yapıyor.

İmparatoriçe Dowager – Selma Yeşilbağ

1970 Yılında TRT Ankara Radyosu’nun açtığı sınavla “Çocuk Saati”yle başladı. Seslendirdiği sanatçılardan bazıları, NatalieWood, BrookeShields, JodieFoster, CatherineZeta-Jones, MegRyan, Nicole Kidman, Salma Hayek.

İMPARATOR TOGON – İsmet NUMANOĞLU

Film Seslendirme Sanatçısı ve Ankara Devlet Tiyatrosu Oyuncusu

2000 Yılından bu yana TRT ve diğer Özel Stüdyolarda Seslendirme yapıyor.

WangYoo – Ahmet Erkut

 Film Seslendirme Sanatçısı ve Ankara Devlet Tiyatrosu Oyuncusu

1990 Yılından bu yana TRT ve diğer Özel Stüdyolarda Seslendirme yapıyor.

Tanashiri – Oytun Pazarlı

1982 Yılında TRT Ankara Radyosunda Çocuk Saat’inde başladı. Bugüne kadar birçok film,dizi ve çizgi filmde rol aldı.

El Temur – Ahmet Şahin Aksoy

35 Yıllık Seslendirme Sanatçısı. “Görevimiz Tehlike” de Peter Graves‘in, “911” adlı belgeselde William Shatner’in ve pek çok kovboy filminde John Wayne’in sesi oldu. Ayrıca Martin Sheen, YulBrynner, Charles Bronson gibi aktörlere ses verdi. TRT’de yüzlerce belgeselde onu dinlediler.

Tanggishi – Alp Pazarlı

1989’Dan bu yana birçok film, dizi ve çizgi filmde rol aldı. Bunun yanı sıra TRT için yapılan birçok programda sunuculuk ve yapımcılık yaptı.

WanGo – Ahmet Nasıroğlu

1975’den bu yana Seslendirme Sanatçısı

Robert De Niro, SeanConnery, Harrison Ford, Anthony Hopkins, Morgan Freeman ve AnthonyQuinn gibi pek çok aktöre ses verdi.

YeomByung – Soo – Murat İnal

1987 Yılında TRT’nin açmış olduğu Seslendirme Sanatçılığı sınavını kazanarak dublaj hayatına başladı. Birçok dizi ve filmde rol aldı.

JangSoon – Yong – Bülent Yıldıran

Tiyatro Sanatçısı ve Rejisör 1980 yılından bu yana 20.000 civarında film,dizi ve çizgi filmde rol aldı. Bazıları “Taş Devri” ”Ayı Yogi”

Bayan (BaekAhn) – Mesut Turan

Film Seslendirme Sanatçısı ve Ankara Devlet Tiyatrosu Oyuncusu

BangShin – Woo – Cahit Çağıran

Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve Yönetmen

1983’den beri Seslendirme ve Drama projelerinde yer aldı. Bunlardan bazıları “Maria” ve “Tatlı Cadı”