TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve imkânsız bir aşk yolculuğunu konu alan  “Vuslat” dizisi, 24 Şubat Pazartesi akşamı kırk ikinci bölümüyle ekranlara gelecek.

Yapımını A23 Medya’nın, yönetmenliğini Barış Yöş’ün üstlendiği, senaryosunu Aybars Bora Kahyaoğlu ve Selman Kılıçaslan’ın kaleme aldığı “Vuslat”ın yeni bölümünde; Yolcu, Satranc-ı Urefa’da “Hakk’a Dua” ve “Güzel Huy” karelerinde…

“Vuslat”ta bu hafta neler olacak:

Aziz ile Feride’nin Aşkları için Hakk’a ettikleri dualar karşılık bulacak mı?

Babasını demir parmaklıklar ardında bırakan, Feride’ye de bir türlü ulaşamayan Aziz, Kerem’in çağrısıyla holdinge gider. Kerem, Aziz’i holdinge neden çağırdı? Aziz, holdinge geri mi dönecek?

Yaşadıklarının ağırlığıyla Aziz’le konuşacak gücü kendinde bulamayan Feride, Serpil’in atölyeye yaptığı sürpriz ziyaretle yeniden umutlanır. Aziz, Serpil aracılığıyla bir teklif mi gönderdi? Feride bu teklifi kabul edecek mi?

Annesinin konuşmasını sağlayıp babası hakkındaki gerçekleri öğrenmeye çalışan Kerem, bir psikologla anlaşıp Alice’i hipnoz seansına sokar. Alice’in hipnozun etkisiyle söyledikleri ne anlama geliyor? Kerem, babasının yerini öğrenebilecek mi?

Aynı gece bir yanda minyatürün sırrını çözmeye çalışan Aziz, diğer yanda atölyede hummalı bir çalışma içine giren Feride… O gecenin sabahında iki aşığı bekleyen kötü sürpriz ne? Aşkları için Hakk’a ettikleri dualar karşılık bulacak mı? Yoksa kötü huy, güzel huya karşı galip mi gelecek?

 

“Vuslat” Hakkında

İbni Arabi’nin, hayatla iç içe olarak da ifade edebileceğimiz Satranc-ı Urefa’sı yani Ariflerin Satrancı oyunu, Vuslat’ın temelini oluşturur. Bu oyun, kişinin “İnsan-ı Kâmil” olma yolculuğudur. Oyun 101 basamaktan oluşur ve her basamağındaki maddeler, “iyi insan” olma adımında karşılaşılan değerleri temsil eder. Bu oyundaki menziller, Aziz’in olduğu kadar izleyicilerin de yoludur.

 

“Vuslat” 24 Şubat Pazartesi kırk ikinci bölümüyle saat 20.00’de TRT1’de…

 

KÜNYE:

Yapım                       : A23 Medya

Yapımcılar               :Uğur Veli / Raif İnan

Yönetmen                 :Barış Yöş

Senaryo                    :Betül Yağsağan, Aybars Bora Kahyaoğlu-Selman Kılıçaslan

Oyuncular:

Kadir Doğulu, Devrim Özkan, Mehmet Özgür, Ümit Kantarcılar, Gamze Süner Atay, Murat Karasu, Baran Bölükbaşı, Osman Alkaş, Gözde Kaya, Erdem Akakçe, Özcan Varaylı, Hikmet Körmükçü, Sennur Nogaylar, Pelin Uluksar, Mehmet Emin Kadıhan, Mert Karabulut, Barış Kışlak, Başak Kaya, Doğukan Töngel, Pınar Bibin, Onur Seyit Yaran, Yaprak Durmaz, Büşra Yılmaz, Ergül Miray Şahin, Görkem Mete Demir, Filiz Taçbaş, Semra Dinçer, Yavuz Sepetçi

 

Editör: TE Bilisim