İtalyan Sinemasının Altın Çağının Büyük Ustası…

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yayın yapan FilmBoxArthouse, 7. Sanat sinemanın unutulmaz eserlerini, efsane isimleri ve kült yapımları ekranlarımıza getirmeye devam ediyor.

İtalyan sinemasının altın çağı olarak da bilinen, 2. Dünya Savaşı sonrası toplumsal dinamiklerden beslenen neo-realizmin (yeni gerçekçilik / neorealismo) akımının yaratıcısı RobertoRossellini'nin 3 muhteşem filmi, 10, 11 ve 13 Eylül’de FilmBoxArthouse ekranlarında olacak.

Hemşeri (Paisan) – 10Eylül Perşembe – Saat 18:55

10 Eylül Perşembe akşamüstü ekranlara gelecek olan Hemşeri, bir köy ve savaş öyküsü. Bu öykü, 1943 Temmuz'undan 1944 kışına kadar olan zamanda geçiyor.1943 Temmuz'undan 1944 kışına kadar Sicilya'nın kuzeyinden Venedik'e altı müttefik saldırı gerçekleşir ve iletişim vahim durumdadır.


Stromboli(Stromboli) –11 Eylül Cuma – Saat 15:00

Cuma öğleden sonra ekranlara gelecek, Neorealismo akımının klasik bir başyapıtı olarak tanımlanan Stromboli’nin başrolünde, dönemin efsanevi aktrisi IngridBergmanyer alıyor. Filmin öyküsünde, soğuk Baltık ülkelerinde yaşayan genç bir kadın, savaş esirlerinin tutulduğu hapishaneden kaçmayı başaran İtalyan balıkçı Antonio ile evlenip; yeni ve mutlu bir hayat hayali ile, Antonio'nun yaşadığı Stromboli kasabasına yerleşir. Ancak çiftin mutluluğu, hayalleri ve hayatları, kasabayla aynı ismi taşıyan volkanın tehdidi altına girer. Filmin özel noktalarından biri, balıkçılıkla ve volkan felaketi sonrası adanın boşaltılması ile ilgili sahnelerin bir belgesel niteliği taşıması.


Aşkın Yolları (Ways of Love) – 13 Eylül Pazar – Saat 21:40

Pazar gecesinde ise, RobertoRossellini'nin en çok bilinen filmlerinden birisi,Aşkın Yolları ekranlara gelecek. Kurgusu iki bölümden oluşan filmin ilk bölümünde, eski sevgilisini arayan ve ona yalan söyleyerek, özürler dileyerek, kendini suçlayarak, ağlayarak, yalvararak, iyilik dilenerek kendisine geri döndürmeye çalışan çaresiz bir kadını izleyeceğiz. İkinci bölümde Aziz Yusuf'la tanıştığını zanneden ve sonrasında hamile olduğunu fark edince, bunun bir mucize olduğuna inanan evsiz bir kadının öyküsü anlatılıyor.

FilmBoxArthouse yayınlarına, seçkin TV platformları TV+ Kanal 33, KabloTV Kanal 344 ve Vodafone TV üzerinden ulaşılabiliyor. FilmBoxArthouse içeriklerine ayrıca, FilmBox Live websitesi ve uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor. 
Editör: TE Bilisim