17 Ekim Cumartesi akşamı TRT 1’de izleyicilerle buluşacak olan Gönül Dağı, zekâ pırıltıları saçan yaratıcı gençlerin icatlarını ve bu uğurda verdikleri amansız mücadeleyi ekranlara getirecek.

Anadolu’nun dört bir yanında bulunan gizli kalmış yeteneklerin gerçek başarı öykülerinden kesitler sunacak olan Gönül Dağı, engellerle savaşarak, yokluklara meydan okuyarak yepyeni icatlara imza atacak 3 gencin hikâyesini anlatacak.

Çocukluğundan bu yana pilot olmak isteyen, uçmak hayalini gerçekleştirmek için kuzenleri Ramazan (Cihat Süvarioğlu) ve Veysel’le (Semih Ertürk) gece gündüz çalışan Taner (Berk Atan), ülkemizin dört bir yanında yaşayan gizli kalmış yeteneklerin de sözcüsü olacak.

Zekâsı, hırsı, azmi ve yaratıcılığı ile çocukluğundan bu yana yeni icatlar peşinde koşan Taner, kuzenleriyle birlikte bir ilke imza atacak mı? Engellerle savaşarak, yokluklara meydan okuyarak gece gündüz çalışan üçlünün “Arı kanadı teknolojisiyle ürettikleri uçak havalanacak mı? Bozkırın ortasından geçen trenlere bakarken hayaller kuran dünün çocukları, geleceğin parlayan yıldızları olabilecek mi?

“Bozkırın kalemi” Mustafa Çiftçi’nin gün yüzüne çıkmamış öykülerinden esinlenilerek senaryolaştırılan Gönül Dağı’nın başrollerini Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan’ın üstleniyor. Dizide, sanat dünyasının usta isimleri de rol alıyor: Ecem Özkaya, Ferdi Sancar, Ali Düşenkalkar, Erdal Cindoruk, Gülhan Tekin, Feyza Işık, Ege Aydan, Eser Eyüboğlu, Cihat Süvarioğlu, Semih Ertürk, Nazlı Pınar Kaya, Şebnem Dilligil, Yavuz Sepetçi, Nuri Gökaşan, Hüseyin Sevimli ve Çiğdem Aygün.

‘Bozkırda Bir Anadolu Masalı’nıanlatan Gönül Dağı,17 Ekim Cumartesi akşamı saat 20:00’de TRT 1 ekranlarında... 
Editör: TE Bilisim