Kara Ağaç’a beklenmedik misafir Kara Ağaç’a beklenmedik misafir

TRT Haber kanalında yayınlanan habere göre, Efe Çiğdem, her hafta Cumartesi akşamları ailesiyle birlikte Gönül Dağı dizisini severek izliyordu. Dizide Taner (Berk Atan), amcaoğulları Ramazan (Cihat Süvarioğlu) ve Veysel’in (Semih Ertürk) yaptıkları uçak ve diğer icadlardan çok etkilendi. Aslında onun da araba yapma gibi bir hayali vardı. Dizideki mucitlerin önce  “66” adını verdikleri uçağı ardından diğer icadları hayata geçirmesi ona ilham oldu. Daha önce denediği araba yapma hayalini amcaoğlu Muhammed Çiğdem’le paylaştı. Kuzenler bir araya geldi ve çalışmaya başladılar.

EFE’NİN BABASI DA DESTEK OLDU

Küçük Efe ve kuzeni Muhammed arabayı yapmak için gece gündüz çalıştı. Efe’nin babası Ercan Çiğdem de oğluna ve yeğenine bu konuda çok yardımcı oldu. Uzun saatler süren emekler sonucu Efe ve amcaoğlunun hayali gerçekleşti. Çocuklar kendi arabalarını yaptılar.

“GÖNÜL DAĞI DİZİSİ BANA İLHAM KAYNAĞI OLDU”

Denizli’nin küçük mucidi Efe Çiğdem araba yapma sürecini TRT Haber’e şöyle anlattı: “Araba yapmak için önceden bir denemem daha olmuştu. Ondan sonuç çıkmadı. Gönül Dağı dizisi başlayınca bana ilham kaynağı oldu. Amcaoğlum Muhammed’le birlikte önce şasesini toparladık, motorunu taktık, debriyaj sistemi kurduk. Direksiyondan şafta, gaz pedalına kadar her şeyi yerleştirdik. Sonunda hayallerimiz gerçekleşti. Gönül Dağı dizisine çok teşekkür ediyorum. Taner ve amcaoğulları benim hayalimi gerçekleştirmemde çok etkili oldu.” 
Editör: TE Bilisim