Yönetim Merkezi Türkiye’de yer alan uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesindeyayın yapan FilmboxArthouse, 7. Sanat sinemanın unutulmaz eserlerini evlerimize getiriyor. Dünyanın her yerinden artistik ve bağımsız film kategorilerindeki yapımların yer aldığı Sundance, Rotterdam, Venice, Berlinale ve daha birçok ünlü festivallerden en yeni filmleri, belgesel tadında içerikleri ve kült yapımları ekranlara taşıyor.

Haziran ayının ilk günlerinde, FilmboxArthouseekranlarında, sessiz sinemanın büyülü günlerine dönüp, Şarlo’nun (Charlie Chaplin) öykülerine eşlik edeceğiz. Dünyanın en ünlü komedyeni, siyah beyaz filmleriyle dünyamıza renk katacak.

Hacı (ThePilgrim) - 8 Haziran Pazartesi – Saat 20.40

8 Haziran Pazartesi gecesi, ŞarloFilmboxArthouseekranlarında 1923 yapımı “Hacı (ThePilgrim)” ile merhaba diyecek. Film, küçük bir kasabada herkesçe kilisenin papazı sanılan hapishaneden kaçmış bir hükümlünün öyküsünü anlatıyor.

Altına Hücum (The Gold Rush) -13 Haziran Cumartesi – Saat 10.55

13 Haziran Cumartesi sabah Şarlo, 1925 yapımı “Altına Hücum (The Gold Rush)” ile FilmboxArthouseekranlarına gelecek. ABD tarihinin eğlenceli bir dönemini, daha da eğlenceli bir şekilde öyküleştiren filmde, altın bulmak için Klondike'deki madenlere giden bir adam, sonunda amacına ulaşıyor ve olaylar gelişiyor.


Göçmen (TheImmigrant) - 16 Haziran Salı – Saat 12.30

16 Haziran Salı günü ise Şarlo, erken dönem filmlerinden biriyle öğle yemeği saatinde FilmboxArthouseekranında misafirimiz olacak. Göçmenlik problemleri arasında geçen tatlı-sert bir aşk öyküsü olan 1917 yapımı “Göçmen (TheImmigrant)”, daha iyi bir hayat için Amerika'ya giden iki genci anlatıyor. Filmin en büyük özelliklerinden biri ise, öykünün Chaplin'in kişisel deneyimlerine dayanması.

FilmboxArthouseyayınlarına, seçkin TV platformları TV+ Kanal 33, KabloTV Kanal 344 ve Vodafone TV üzerinden ulaşılabiliyor. FilmboxArthouseiçeriklerine ayrıca, FilmBox Live websitesi ve uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor.

 

Editör: TE Bilisim