İstanbul, 23 Temmuz 2015; Dünyanın bir numaralı gerçeğe dayalı içerik sağlayan medya kuruluşu Discovery Communications’a bağlı Discovery Networks Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (CEEMEA), bugün, Alman futbol ligi Bundesliga sezonunun başlamasıyla birlikte, lig maçlarının canlı yayının Eurosport program akışına ekleneceğini duyurdu. Bu gelişme ile Discovery Communications Türkiye içeriğini de daha da güçlendirmiş oldu.

31 Temmuz’dan itibaren Eurosport 2 Türkiye’de Alman futbol ligi Bundesliga’ya ev sahipliği yapacak ve bu popular ligin maçlarını canlı olarak, daha önce benzeri görülmemiş bir deneyim sunarak yayınlayacak. Bu duyuru daha önce DFL Sports Enterprises’ın 2015/2016 ve 2016/2017 Bundesliga sezonunun görsel-işitsel haklarını, Discovery Communications’ın bir alt markası olan ve daha önce Bundesliga’yı İskandinavya ve Doğu Avrupa’da başarılı bir şekilde yayınlayan Eurosport’a verdiğini duyurmasını takip ediyor.

Discovery Networks CEEMEA Gelişen Pazarlar Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ülke Müdürü James Gibbons “Gerek Bayern Munich ve Borussia Dortmund gibi Avrupa futbolunun ağır toplarını içinde bulundurması, gerekse de ligin rekabetçi doğası nedeniyle Bundesliga’nın popüleritesi her gün biraz daha artıyor. Türkiye’de Bundesliga, takımlarda oynayan çok sayıdaki Türk oyuncu nedeni ile ayrı bir öneme sahip. Türk futbol severlerine, Bundesliga’daki temsilcilerini, Eurosport 2’de ve yepyeni çok ekranlı, çok-kanallı platformumuz olan ve aksiyonun hiç bir anının kaçmadan seyredilmesini sağlayan Eurosport 360’da seyretme imkanı sunarak  ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük  bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC), 2018-2024 arası dönemde gerçekleşecek dört Olimpiyat Oyunları’nın Avrupa’daki ve Türkiye’deki tüm televizyon ve multi-platform yayın haklarını Discovery Communications ve Eurosport’a vermesi, Eurosport’un  Avrupa’nın bir numaralı spor yayın platformu ve Olimpiyat yayınlarının Avrupa’daki evsahibi konumunu sağlamlaştırmış oldu.

Gibbons: “Bundesliga canlı yayınları ve Olimpiyat oyunlarının yayın portföyümüze eklenmesi, Eurosport’un kaçırılmaması gereken spor etkinliklerinin lider yayıncısı konumunu Türkiye’de daha da ileri taşıyacak” dedi.

Discovery, Eurosport 2 kanalında gösterilecek tüm futbol yayınlarına ek olarak, Eurosport 360’da haftada 9 Bundesliga maçının canlı olarak yayınlanacağı özel paketi sunarak seyircilere tuttukları takımların maçlarını takip etme fırsatı sağlayacağını duyurdu. 2016 Ocak ayında Türkiye pazarına girecek olan Eurosport 360 platformu, tüm ekran ve cihazlardan izlenebilmesi özelliği ile izleyicilere gerçek bir ikinci ekran deneyimini sunacak.

Ulusal ligler arasında başı çeken Alman Bundesliga ligi, UEFA katsayı sıralamasında İspanya La Liga’nın ardından 2. sırada yer almakta olup, maç başına 43,500 ortalama seyirci ortalaması ile dünyanın bir numaralı futbol ligidir. Bundesliga’da;  Bayern Leverkusen’de oynayan Hakan Çalhanoğlu, Borussia Dortmund’un orta saha oyuncusu olan İlkay Gündoğan ve şu an Bayern Munich’te oynayan Sinan Kurt gibi pek çok önemli Türk oyuncu başarı ile mücadele ediyor. 2015/2016 Bundesliga sezonu 14 Ağustos’ta Bayern Munich - Hamburger SV arasında oynanacak ilk maç ile başlayacak.

Eurosport 2’de yaz ve sonbahar aylarında Bundesliga’nın yanı sıra, 31 Ağustos’ta başlayacak Amerika Açık Tenis Turnuvası ile Ekim ayında gerçekleşecek ve Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş J.K. gibi Türk takımlarının da yer alacağı Eurocup Baketbol turnuvası gibi dünyanın her köşesinden en iyi uluslararası spor turnuvaları da yayınlanacak.

Editör: TE Bilisim