Dünyanın bir numaralı gerçeğe dayalı içerik sağlayan medya kuruluşu Discovery Communications’a bağlı Discovery Networks Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (CEEMEA), dağıtım ekiplerini birleştirerek Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde toplam 22 kanallık portföyünü birlikte satacağını duyurdu.

Dağıtımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Oxana Yanushovskaya’nın liderliğinde görev yapacak ekip gerçeğe dayalı eğlence, yaşam ve spor kanallarını içeren bölgedeki en eğlenceli kanal portföyünü satmakla sorumlu olacak. Birleştirilen portföyde dünyanın bir numaralı Avrupalı spor kanalı Eurosport, dünyanın bir numaralı gerçeğe dayalı içerik kanalı Discovery Channel, dünyanın bir numaralı kadınlara yönelik içerik kanalı TLC ve gizem ve gerilim dolu programlardan oluşan ID Xtra bulunuyor.

Discovery Networks CEEMEA Dağıtımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Oxana Yanushovskaya ‘Discovery bünyesine yeni eklenen spor programcılığı aslında gerçeğe dayalı içeriklerin en iyi örneklerinden ve Discovery’nin bu alandaki 30 yıllık liderliğinin doğal bir uzantısı. Birbirinden değerli markalarımızı, ekiplerimizi ve işimize olan tutkumuzu birleştirdiğimizde iştiraklerimize, reklam verenlere, seyircilerimize ve ortaklarımıza katma değer yaratabileceğimizi düşünüyoruz. Bunu yapmanın en doğru yolunun da faaliyet gösterdiğimiz pazarlara tek portföy ile girmek olduğuna inanıyoruz. ’ dedi.  



Eurosport satışından sorumlu ajanslar, Discovery CEEMEA bölgesi Dağıtım Strateji Direktörü Yardımcısı pozisyonuna getirilen Benjamin Deshayes tarafından yönetilmeye devam edecek, Deshayes Dağıtımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Oxana Yanushkovskaya’ya rapor verecek. 1998 yılından beri Eurosport’ta görev yapmakta olan DeShayes, kanalların Orta ve Doğu Avrupa pazarlarına satışından sorumlu olarak görev yaparken, farklı ülkelerde anadilde yayının başlatılması gibi pek çok önemli projeye imza atmıştır.   

Eurosport son bir kaç haftada, 25. kez Tour de France’ın yayınını yaparak 50 milyon izleyici hedefini aştı. Eurosport ve Eurosport 2 kanallarından 90 saati canlı olmak üzere toplam 350 saat HD yayın yapılarak bir rekora imza atıldı.

Discovery Networks International (DNI) da en başarılı çeyreğini geride bıraktı. İzleyici sayıları ve internet erişimini rekor seviyeye taşıyan DNI ikinci çeyrekte tüm dünyada 621 milyon izleyici (+3% YOY) ile buluştu. DNI 25. yılında büyüme grafiğini sürdürerek, ortalama izleyici grafiğinde en üst noktaya ulaşmanın (+9% YOY) yanı sıra, web sitesi (+45% YOY) ve sosyal platformlar (+250% YOY) sayesinde en büyük dijital kitlesine de ulaştı. 

Editör: TE Bilisim