Bu sene Discovery Science düşündürücü kampanyasını GELECEĞİ HAYAL ET’i sunuyor. Bu yeni kampanya, izleyicileri, önümüzdeki 30 yıl içerisindeki bilim ve teknoloji dünyası hakkında ve bu iki alanın, insanlığın gelişiminde nasıl önemli bir rol oynayacağı konusunda düşünmeye teşvik ediyor. 

 

Dünya Bilim Günü’nü ve bu geleceğe yönelik temayı kutlamak amacıyla, 360 derecelik VR (virtual reality/sanal gerçeklik) paraşüt atlayışı sadece Discovery Science’nin Facebook sayfasında ve  www.yourdiscoveryscience.com internet sitesinde yayınlanacak. İzleyiciler, iki hava dalışçısının dev Discovery Science logosunun üzerine inişlerini izlerken, Ordu Paraşüt Birliği ortaklığıyla gerçekleştirilen bu serbest düşüş, izleyenleri hop oturup hop kaldıracak. Adidas MiCoach Elite Team System ile hava dalışçılarının biometrik izleme ekranı vasıtasıyla izleyiciler atlayışın arkasındaki bilimin içine girebilecekler. Kamera arkasının özel görüntülerinewww.yourdiscoveryscience.com internet sitesinden ulaşılabilecek, ayrıca atlayışın 2 boyutlu versiyonu da kanalda yayınlanacak.

 

Discovery Science YouTube’da da yayınlayacağı GELECEĞİ HAYAL ET kampanyası çerçevesinde kısa bir belgesel film yaratıyor. Discovery Science, teknolojinin ve yeniliğin gelecekteki çalışmalarını nasıl etkileyeceğini ortaya koymaları amacıyla İngiliz mucit Colin Furze, YouTube futbol kanalı Copa90’ın Strateji Direktörü James Kirkham ve Yogscast’tan Mark Turpin ile işbirliği gerçekleştiriyor. Ayrıca, izleyiciler, #GeleceğiHayalEt (#ImagineTheFuture) ve #DünyaBilimGünü (#WorldScienceDay) etiketleriyle kendi görüşlerini, geri bildirimlerini paylaşmaları için teşvik edilecekler.

 

Mark Turpin, Yogscast CEO’su ve İçerik Üreticisi: “Oyunların, teknolojinin gelişmesiyle birlikte, parlak bir geleceğe sahip olduğunu ve hiç olmadığı kadar yaygınlaşacağını düşünüyorum. VR konusundaki en havalı şey, oyunu, sizi deneyimin içerisine gerçekten çekecek kadar, televizyon ekranından çok daha iyi gösteriyor oluşu.”  Dedi.

 

Özel Programlar Dizgisi

Dünya Bilim Günü öncesinde, hafta içerisinde kutlamaları başlatmak amacıyla, ( 3 Kasım Perşembe- 9 Kasım Çarşamba),  yenilikçi birçok tarzda bir dizi program gösterimleri olacak: Medeniyet, Ulaşım, Uzay, Robotlar, Ekstrem Hava KOşulları, Tıp ve Çevre.

 

10 Kasım Perşembe, Dünya Bilim Günü’nde ise izleyiciler, Jüpiter: Yakın Karşılaşmalar programının ilk bölümünü ve geleceğe yönelik program seçkisini izleyebilecekler.

 

Jüpiter, Dünya’nın oluşumundaki sırları çözebilir mi? Mühendislerden oluşan ekip, gaz türbülansına ve zehirli radyasyon karışımına dayanan uzay aracını nasıl yaptı? Beş yıl süren bir yolculuk sonrasında, doğru an en sonunda burada. Jüpiter: Yakın Karşılaşmalar, NASA’nın ağır zırhlı uzay aracı Juno’nun Güneş Sistemi’nin en büyük gezegenine olan eşi benzeri görülmemiş, şaşırtıcı yolculuğuna bir saatlik kapsamlı bir bakış sunuyor.

***

Bilim Günü Hakkında

 

Dünya Bilim Günü (Barış ve Gelişim için) bütün dünyada bilimin yararları konusunda farkındalığın arttırılması amacıyla her yıl 10 Kasım’da kutlanıyor. 2001 yılında gerçekleştirilen Dünya Bilim Konferansı sonrasında, UNESCO, genel kongrede açıklanan bildiriyle, Dünya Bilim Günü’nü resmi olarak belirledi. Her yıl 10 Kasım’da kutlanan Dünya Bilim Günü ilk kez ise 2002 yılında kutlanmıştır. 
Editör: TE Bilisim